14 augustus 2015

Ice Bucket Challenge 2015

In augustus 2014 brak in Nederland de Ice Bucket-hype in Nederland uit. De opbrengst was maar liefst 2 miljoen euro! Met dit geld heeft Stichting ALS Nederland wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS kunnen ondersteunen en zich kunnen richten op initiatieven die de zorg en kwaliteit van het leven van ALS-patiënten en hun omgeving verbeteren.

Belangrijke onderzoeken die mede door de Ice Bucket Challenge mogelijk werden gemaakt zijn: ALS biobank en database, Beyond Project MinE-NL, Project TOTALS en MRI-onderzoek. Klik hier voor een uitleg over de individuele projecten. Klik hier voor een uitleg over de individuele projecten.

Zolang er geen geneesmiddel is tegen ALS gaan we wereldwijd elke augustus door met de Ice Bucket Challenge. Daarom gingen op 13 augustus bij het Utrechts Universitair Medisch Centrum de drie mensen die vorig jaar het spits afbeten, de Ice Bucket Challenge opnieuw aan om aandacht te vragen voor ALS.

Bekijk hieronder de foto’s van de Ice Bucket Challenge van autocoureur Meindert van Buuren jr., Prof. dr. Leonard van den Berg (neuroloog en hoogleraar Experimentele Neurologie van het UMC Utrecht) en Gorrit-Jan Blonk (directeur-bestuurder van Stichting ALS Nederland). Zij nomineerden Jan Kramer (patiënt en initiatiefnemer van patiëntenraad ALS patients connected) Marguerite Soeteman-Reijnen (voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting ALS Nederland) en Marc ter Haar (bestuur Amsterdam City Swim).

IMG_1166 IMG_1168 IMG_1170