Wij, Astrid, Bela, Remke en Desiree,  vier vrouwen uit Deventer e.o. doen in december 2020 mee met de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Een roeiwedstrijd van 4.700 kilometer die start in La Gomera (Canarische eilanden) en eindigt in Antigua (Caribisch gebied). Ons team heet Dutchess of the Sea (Dots).

Talisker Whiskey Atlantic Challenge: de actie

Zo gauw we de haven van La Gomera verlaten, zijn we geheel op onszelf aangewezen. We hebben voldoende eten bij ons en een watermaker om ons van drinkwater te voorzien. We zullen gegarandeerd uitgeput zijn van roeien in shifts van 2 uur op 2 uur af, golven van 10 meter hoog die onze roeiboot heen en weer gooien, blaren, zeeziekte, zonnebrand, te weinig slaap, open wonden, gevriesdroogd voedsel. Het is een enorme uitdaging.

Zoveel mogelijk aandacht, bewustzijn en geld

Deze uitdaging gaan we aan om zoveel mogelijk aandacht, bewustzijn en vooral geld op te halen voor twee goede doelen; Stichting Als Nederland en Plastic Soup Foundation. En naast dit alles willen we vooral veilig in Antigua aankomen en nog steeds vriendinnen zijn.

Een goede vriendin met ALS

Toen we met de gedachte speelden mee te gaan doen aan deze roeiwedstrijd, was het eigenlijk gelijk duidelijk dat we ons voor Stichting ALS zouden inzetten. De zus van een heel goede vriendin had een tijdje daarvoor de diagnose ALS gekregen.

Astrid: “Het verhaal van Diana houdt mij nogal bezig, zij is een jonge vrouw (midden 40) en met de diagnose ALS lag haar hele toekomstbeeld ineens aan diggelen. Ik kan alleen maar bewondering hebben voor Diana. Voor haar innerlijke kracht en doorzettingsvermogen.

Dutchess of the Sea
Actievoerders
"Deze uitdaging gaan we aan om zoveel mogelijk aandacht, bewustzijn en vooral geld op te halen voor twee goede doelen; Stichting Als Nederland en Plastic Soup Foundation. En naast dit alles willen we vooral veilig in Antigua aankomen en nog steeds vriendinnen zijn."

Ze weet dat het einde onverbiddelijk en razendsnel dichterbij komt, maar ze zeurt en klaagt nooit. Haar leven is inmiddels beperkt geworden. Ze kan niet meer lopen, niet meer praten of zelfstandig eten. Ik zie de machteloosheid en het verdriet bij mijn vriendin en dat is hartverscheurend.”

Inspiratiebron

En zo werd Diana, zonder er om te vragen, de inspiratiebron voor ons om stichting ALS Nederland als eerste goede doel te kiezen voor onze challenge. Onze grootste uitdaging op dit moment is om alles rond te krijgen. We blijven positief en zijn volop bezig met onze voorbereidingen en trainingen. Zowel de fysieke als mentale training. Door het coronavirus is het echter veel moeilijker om sponsors voor onze boot te vinden en staan mensen wellicht ook minder open om donaties voor goede doelen te doen.

Streefbedrag

Met deze actie willen wij willen €100.000 ophalen. Meer zou natuurlijk fijn zijn. Mensen kunnen ons vinden / steunen op onze website www.dutchessofthesea.com of via Facebook of Instagram.