1978 – 2023 †
Daniël van der Meulen is op 26 november 2023 overleden aan ALS.

Daniël van der Meulen kreeg begin 2022 de diagnose ALS. Vreselijk nieuws dat hem er direct toe aanzette om in actie te komen voor de strijd tegen ALS. Hij deed dit door middel van een online collecte.

Het begon met problemen in zijn linkerduim. “Ik merkte dat ik daar erg weinig kracht in had en dat ik – onder andere – moeite had met het omdraaien van een sleutel in een slot”, vertelt Daniël. Begin dit jaar was daar ineens de diagnose ALS: “Een enorme schok. Voor mij, mijn familie en mijn vrienden. Het is heel surrealistisch. De wereld staat op zijn kop.”

Meteen een bijdrage leveren

Daniël: “Alhoewel ik de diagnose ALS nog maar kort heb, wilde ik meteen een bijdrage leveren aan de fondsenwerving voor ALS.” Dit deed Daniël door een online collecte te starten. “Ik collecteer online omdat ik zo breed mogelijk mijn netwerk wil mobiliseren. Online heb je een groot bereik”, zegt hij. “Het is daarnaast erg makkelijk en het is leuk dat je de ‘score’ kunt bijhouden. Een aanrader!”

 

Daniël van der Meulen
ALS-patiënt en actievoerder
Met mijn online collecte haal ik geld op voor onderzoek naar ALS. Zo hoop ik bij te dragen aan een versnelde oplossing voor deze vreselijke ziekte. Het is helaas nog steeds een ongeneeslijke ziekte met een enorme impact. Uitstellen is dus geen optie. Er moet blijvende aandacht zijn voor fondsenwerving.
Mooie persoonlijke reacties

Naast geld voor ALS-onderzoek en aandacht voor de ziekte zelf, bracht de actie Daniël ook op persoonlijk vlak iets: “Ik wilde heel graag mijn verhaal over de diagnose delen. Het delen van de actie via LinkedIn heeft ervoor gezorgd dat er heel veel mooie persoonlijke reacties zijn binnengekomen. Ook van mensen, waaronder oud-collega’s, die ik al een tijdje niet had gesproken. Dat is erg waardevol en fijn geweest.”

Online collectebus

Dankzij de donaties van maar liefst 65 mensen is de teller van Daniëls online collectebus inmiddels de 2000 euro gepasseerd. “Nu al een geweldig resultaat”, aldus Daniël, die de online collecte nog niet heel lang geleden startte. “Het promoten van de collecte via LinkedIn heeft zeker bijgedragen aan het succes.”

Ongeneeslijke ziekte met enorme impact

Daniël: “Met mijn online collecte haal ik geld op voor onderzoek naar ALS. Zo hoop ik bij te dragen aan een versnelde oplossing voor deze vreselijke ziekte. Het is helaas nog steeds een ongeneeslijke ziekte met een enorme impact. Uitstellen is dus geen optie. Er moet blijvende aandacht zijn voor fondsenwerving.”