De jaarlijkse veiling van het 1e Kistje Meischol heeft een bedrag van € 75.000,- opgebracht voor Stichting ALS Nederland. Deze veiling, die eerder vandaag op Urk plaatsvond, wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Visserijdagen Urk. Limore Noach, directeur Stichting ALS Nederland, mocht de cheque samen met ALS-ambassadeur Thomas Acda in ontvangst nemen. Limore: “Wat een geweldig bedrag. Hier zijn we heel erg blij mee, met dit bedrag kan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte ALS worden voortgezet en komen we een stap dichter bij de oplossing.”

Veiling 1e Kistje Meischol

Stichting Visserijdagen Urk, die de veiling traditiegetrouw organiseert, kiest elk jaar een ander goed doel voor de opbrengst en dit jaar waren wij, Stichting ALS Nederland, de gelukkige. Op de veiling komen veel vishandelaren uit Urk af, maar ook relaties vanuit de stichting waren aanwezig. Voorafgaand aan het bieden werd duidelijk gemaakt waarom het geld zo hard nodig is en wat het doel is van de stichting: een wereld zonder ALS.

Thomas Adca assisteert veilingmeester

Dat de aanwezigen in de zaal en via de telefoon graag bijdragen aan ons doel, bleek wel uit de vele biedingen die binnenkwamen. De veilingmeester, voor deze gelegenheid geassisteerd door ALS-ambassadeur Thomas Acda, had er zijn handen vol aan. Urk Export bracht het laatste bod uit en ging er met het kostbare kistje vandoor. Lucas Schrijver, product manager bij Urk Export: “We bieden ieder jaar mee, maar doordat ik zelf ook te maken heb gehad met ALS in de familie, was het dit jaar extra bijzonder.”

Fantastische opbrengst

Alle biedingen die tijdens de veiling gedaan werden leverden een totaalbedrag van € 72.075 op en als klap op de vuurpijl liet een Urks bedrijf na afloop weten het bedrag aan te vullen tot € 75.000. Frits de Munnik, vice voorzitter van Stichting Visserijdagen Urk, is zeer tevreden: “Visverwerking Urk doet goede zaken voor Stichting ALS Nederland.” Een fantastische opbrengst, waar wij als Stichting ALS Nederland ontzettend blij mee zijn. Geweldig dat zoveel bieders hebben bijgedragen aan dit prachtige eindbedrag en daarmee aan de strijd tegen ALS.

Slopende ziekte

Urker Auke Kaptein is een van de circa 1.500 ALS-patiënten in Nederland en was bij de veiling aanwezig. Zijn verhaal liet nog eens extra zien hoe hard geld voor onderzoek naar ALS nodig is. Auke heeft zich, net als een aantal andere ALS-patiënten, voor de promotie van de veiling ingezet en is erg blij met de opbrengst: “Deze veiling op mijn eigen vertrouwde Urk gaf me het gevoel dat ik toch iets kan doen tegen deze slopende ziekte. Er moet een oplossing komen. ALS moet zo snel mogelijk de wereld uit!”