De organisatie van Amsterdam City Swim liet gisteren weten het zwemevenement, dat op 29 augustus 2021 zou plaatsvinden, geen doorgang te geven. Samen met Team Amsterdam City Swim balen we hier natuurlijk enorm van. Het afgelopen jaar is enorm hard gewerkt om er een onvergetelijke editie van te maken. En ook de deelnemers waren harstikke goed bezig met het ophalen van donaties en de voorbereidingen.

Teveel risico’s

Wegens de huidige aanscherping van de coronamaatregelen door de Rijksoverheid heeft Amsterdam City Swim moeten concluderen dat het door laten gaan van het event te veel risico’s met zich meebrengt. Pas vanaf half augustus wordt bekend welke maatregelen tijdens het event gelden en of het überhaupt door kan gaan. Deze voortdurende onzekerheden en de korte tijd die straks rest tussen 13 en 29 augustus, maken het onmogelijk een event van deze omvang te realiseren.

Ben jij deelnemer van de Amsterdam City Swim? 

Het doel van Amsterdam City Swim blijft ondanks deze annulering als een paal boven water staan: ALS moet de wereld uit! Wij geven dan ook niet op en zetten de strijd tegen ALS voort. Nu het niet mogelijk is om 2 kilometer door de grachten te zwemmen, vraagt Team Amsterdam City Swim van alle deelnemers een andere tegenprestatie.

Zondag 29 augustus wordt dé dag om met heel Nederland alsnog in actie te komen voor de dodelijke ziekte ALS: #natpakvoorALS. Hierover volgt later meer informatie.

Inschrijvingen

Heb jij je ingeschreven voor Amsterdam City Swim en heb je vragen over jouw inschrijving? De organisatie vraagt iedereen om nog even geduld te hebben, zodat ze eind deze week met een gepaste oplossing kunnen komen.

Ga voor actuele informatie naar: www.amsterdamcityswim.nl