Ruim 2.500 deelnemers sprongen op zondag 28 augustus in de Amsterdamse grachten om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Meer dan  1.000 toeschouwers, 60 patiënten met hun dierbaren,  300 vrijwilligers en 50 partners/sponsoren maakten deze dag een om nooit te vergeten. Een zonnige dag, met een lach en een traan. Niet alleen met een opbrengst van 1.142.581 euro, maar ook met sportieve prestaties en waardevolle herinneringen.

De Amsterdam City Swim (ACS) is een jaarlijks terugkerend evenement die deelnemers de unieke mogelijkheid biedt om een parcours van 2,1 kilometer in de Amsterdamse grachten af te leggen. Junioren tussen de 10 en 15 jaar trapten de Amsterdam City Swim af met een speciale 700m route vanaf Het Scheepsvaarmuseum, waarna de zogeheten jubileumwave met de Founding Fathers, patiënten, sporters en BN’ers als Beau van Erven Dorens, Jan Joost van Gangelen, Thomas Acda, Mari Carmen Oudendijk, Rene Froger en Peter Heerschop  van start ging vanaf de Keizersgracht. Gedurende de  verschillende waves zwommen zeker 10 patiënten mee of lieten zich voortrekken in een boot of kano door hun dierbaren. Participatie was voor iedereen.

Gorrit-Jan Blonk, Directeur ALS Nederland: “Na twee jaar frustratie, over dat we ons niet konden inzetten voor de mensen waar het zo hard voor nodig is, was het vandaag eindelijk zover. Met zoveel mensen, zoveel energie en zoveel glimlachen. En natuurlijk ook her en der een traan. Met als resultaat deze unieke opbrengst om de ziekte ALS, waar dan ook in de wereld, op te lossen. Een grote dank aan alle patiënten, deelnemers en hun teams!”