Op donderdag 9 juni 2022 is de 10e editie van Tour du ALS afgesloten met een recordbedrag voor de strijd tegen de dodelijke ziekte ALS! Het voorlopige eindbedrag is 1.6 miljoen euro. Hiermee staat de teller na tien edities op ruim 10 miljoen euro.

Samen trappen we ALS de wereld uit 

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklommen ruim 750 wielrenners, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux.

Thomas Acda fietst samen met ALS-patiënte Marieke

Net als vorig jaar verschenen ALS-ambassadeurs Natasja en René Froger en Thomas Acda aan de start. Voor Thomas Acda was het de 3e keer dat hij meedeed aan Tour du ALS in het team van ALS-patiënte Marieke Bakker. Marieke vertelt: “Wat fantastisch dat zoveel mensen meedoen, elk jaar zijn het er weer meer. Thomas is heel betrokken en doet er veel moeite voor dat iedereen op de weg ruimte maakt voor ons team.’ Thomas benadrukt het belang om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS: “Elk tientje is een tientje bovenop dat andere geld. Al die tientjes op elkaar zijn nodig om de oplossing te vinden.”

Vier het leven

Na de beklimming werd de voorlopige eindopbrengst van Tour du ALS bekend gemaakt met op de teller het geweldige bedrag van €1.608.541,-. Thomas en René sloten feestelijk af met een optreden, waarbij ze het voor Stichting ALS Nederland geschreven nummer ‘Vier het Leven’ zongen.

Hartelijk bedankt!

We bedanken alle deelnemers, vrijwilligers, donateurs, supporters en sponsoren voor hun fantastische inzet en betrokkenheid. Alleen samen trappen we ALS de wereld uit!

Doneren voor de strijd tegen ALS kan nog tot en met 26 juni: www.tourduals.nl