Op deze pagina vind je fictie boeken waarin de ziekte ALS een rol speelt of waarvan (een deel van) de opbrengst naar onze stichting gaat. Van ontroerende en openhartige romans tot spannende thrillers tot kookboeken.

Uitgedokterd

Een spannende thriller over journaliste Eveline Johansen die een misstand aan de kaak stelt als haar dochter na een verkeerde ziekenhuisingreep invalide wordt, geschreven door Antoinette Kalkman. Het boek is (deels) gebaseerd op haar eigen ervaringen met het ziekenhuiswezen en houdt je 336 pagina's lang geboeid. Verkrijgbaar als paperback (€21,95), als e-book (€9,99) en als luisterboek (€12,95).

Niemand zoals hij

Een roman over het lijmen van gebroken families, het omgaan met verlies en ons leven in de digitale wereld. Opa Pieter is naar Japan vertrokken nadat hij gediagnosticeerd is met ALS. Zijn kleindochter Renke reist hem achterna in een ultieme poging hem nog te leren kennen voordat hij overlijdt.

Mijn dinsdagen met Morrie

Een roman geschreven door een student over zijn voormalige universiteitsprofessor. Centraal staan de hereniging wanneer blijkt dat Morrie, de professor, ALS heeft en zijn laatste dagen waarop Mitch hem elke dinsdag bezoekt in zijn studeerkamer. Net als vroeger op de universiteit, voor een laatste reeks ‘colleges’: lessen in leven.

You’re not you

Een ontroerende roman over de beroemde klassiek pianiste Kate die te horen krijgt dat ze aan ALS lijdt. Zij en haar man besluiten de rebelse studente Rebecca in te huren om Kate te helpen. De taken zijn vanaf het begin van een ontstellende fysieke intimiteit. Een eerlijk en openhartig verhaal met een onvermijdelijk einde.

Het dikke vrienden kookboek

Een kookboek geschreven door voormalig chefkok en ALS-patiënt Ron Arnold, in samenwerking met zijn vrienden Fons Burger en Rene Vos. Het kookboek is een testimonial, een must-have voor iedereen die van eten en drinken houdt en vooral van het leven. De mannen hebben meer dan 45 fantastische recepten en 11 menu’s samengesteld, gekookt, geproefd en gefotografeerd.

Vlijmscherp

Een thriller en het eerste deel van een trilogie over ALS geschreven door Henk Claasen. Op een afgelegen fietspad vindt op lugubere wijze een aanslag plaats op Max Weiland, conrector aan een middelbare school. Een uit de hand gelopen kwajongensstreek of een zorgvuldig geregisseerde misdaad?

Eerzucht

Een thriller en het tweede deel van een trilogie over ALS geschreven door Henk Claasen. Een bizar ongeluk in de nacht roept vragen op. Een verdachte is al snel in beeld, maar de motieven en de bewijzen blijken lastiger te vinden. Hoe verder Inspecteur Manten komt met het onderzoek, hoe groter het web van duistere praktijken blijkt te zijn.

Afrekening

Een thriller en het derde deel van een trilogie over ALS geschreven door Henk Claasen. Als in Zeist door een krachtige explosie een tankstation wordt opgeblazen, is men al snel geneigd te denken aan een politiek geïnspireerde aanslag. Tot er een oude bekende opduikt...

 

Interesse in één van de andere boeken over ALS?

Overzichtspagina alle boeken

Meer informatie over de ziekte ALS?

Wat is ALS