Op deze pagina vind je informatieve boeken over de ziekte ALS geschreven door professionals die werkzaam zijn in het veld van ALS, PSMA en PLS en andere ongeneeslijke ziekten.

Wat kan ik voor je doen?!

Een boek over het belang van praktisch betrokken blijven bij ALS-, PSMA- en PLS-patiënten. Als je ziek bent, is het niet altijd makkelijk om hulp te vragen. En dat is jammer want praktisch betrokken blijven is voor iedereen een prachtige manier om verbonden te blijven in lastige of moeilijke tijden. Koppel vraag en aanbod aan elkaar met behulp van dit boek.

En wat nu?

Een boek geschreven vanuit jarenlange ervaring in het werken met mensen met een ongeneeslijke ziekte. De schrijfster Eveline Tromp-Klaren, psycho-oncologisch therapeut, geeft haar speerpunten prijs welke een rode draad vormen: het belang van goed afronden en afscheid nemen, de waarde van een mooie laatste tijd en de troost die uitgaat van geuite en vastgelegde liefde.

Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte

Gids voor ziekten, naasten en professionals. Je staat midden in het leven en opeens krijg je te maken met een chronische ziekte. Hoe ga je daarmee om, als patiënt en als naaste? Deze bundel heeft als doel hoop, troost en perspectief te bieden en bevat daarnaast veel praktische handvatten voor een waardevol leven.

Leven met ALS

Een online boek (PDF) over de psychologische aspecten van ALS: informatie, ervaringen en tips, geschreven door Sandra Moree. Hoe. verwerk je de diagnose ALS, hoe pas je je leven aan en hoe ga je om met de gevolgen van de ziekte? Het online boek wordt gratis ter beschikking besteld en kun je lezen door op onderstaande link te klikken.

 

Interesse in één van de andere boeken over ALS?

Overzichtspagina alle boeken

Meer informatie over de ziekte ALS?

Wat is ALS