Op deze pagina vind je kinderboeken over ALS geschikt voor de leeftijden 2-18 jaar. De boeken leggen op een kindvriendelijke manier uit wat ALS inhoudt en hoe je om kunt gaan met de diagnose en de gevolgen daarvan.

Papa Draak wordt niet meer beter

Een liefdevol en troostrijk prentenboek voor peuters en kleuters over een zieke ouder en afscheid nemen. Sascha Groen, partner van PSMA-patiënt Anjo Snijders, vertelt op een eerlijke manier over ziekte, de dood en rouw. Een kleurrijk verhaal waarin ondanks het zware onderwerp ruimte is voor humor.

Lama Luna en Karel Kievit

Een liefdevol en avontuurlijk prentenboek met rijmend verhaal voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar. Lama Luna beleeft avonturen over de hele wereld en is geschreven door ALS-patiënt Lilian Herijgers. Zij schreef dit boek om haar zoon, en alle andere jonge lezers, te stimuleren om de wereld te ontdekken en nieuwsgierig te blijven.

Wat ALS...?!?

Een boek over Pinkie het roze schaap dat de strijd aangaat met ALS. Geschreven door ALS-patiënt Anton Minkels. Ondanks het heftige onderwerp is het een lief, ontroerend en toch ook vrolijk verhaal. Bedoeld om de kracht van vriendschap te laten zien en hoe je zoveel mogelijk herinneringen maakt.

ALS alles verandert

Een boek over ALS verteld door de ogen van de 11-jarige zoon van een ALS-patiënt. Over hoe enerzijds zijn gezinsleven verandert, maar ook over hoe voetbal gewoon doorgaat en hij ook nog gewoon verliefd kan worden. Het boek is leuk voor zowel jongens als meisjes en geschikt voor kinderen van ongeveer 8 tot 16 jaar.

 

Interesse in één van de andere boeken over ALS?

Overzichtspagina alle boeken

Meer informatie over de ziekte ALS?

Wat is ALS