De Eyes Bucket Challenge van Stichting ALS Nederland is de online variant op de Ice Bucket Challenge die tijdens die bloedhete zomer van 2014 een enorme hype was.

Filter op Instagram

De Eyes Bucket Challenge speel je via een filter op Instagram. Door met je ogen te knipperen kieper je een emmer water over jouw poppetje. Dat lijkt makkelijk, maar het is moeilijker dan je denkt. Het is met recht een challenge: vestig een record en daag jouw vrienden uit om jou te verslaan. Klik hier voor de uitleg hoe je het filter op Instagram kunt vinden.

Open het filter op je mobiel

Eyes Bucket Challenge

Met een knipoog naar de succesvolle Ice Bucket Challenge is in 2020 de Eyes Bucket Challenge geintroduceerd.

Hoe werkt het

In Instagram Stories kun je het filter van de Eyes Bucket Challenge gebruiken. Kieper het emmertje om door alléén je ogen te gebruiken en raak het bewegende poppetje. Gooi je raak? Dan verhoog je jouw score. Mis je het poppetje? Dan ben je af. Vestig een record en daag jouw vrienden uit jou te verslaan.

Waar vind je het filter?

Je hebt op verschillende manieren toegang tot het filter:

  1. Open op je mobiel deze link
  2. Ga naar het Instagram account van Stichting ALS Nederland en check de highlight of klik op de smile
  3. Open je Instagram Stories en swipe je filters opzij
  4. Of gebruik het filter uit de story van iemand anders

Ervaringsdeskundig tegen wil en dank

Wist je trouwens dat sommige ALS-patiënten noodgedwongen erg goed in zijn in de Eyes Bucket Challenge? Hun werkelijkheid is dat zij, wanneer door ALS spraakvermogen en spierkracht zijn uitvallen, zij communiceren via een oogbestuurde computer.