Onze jaarlijkse ALS, PSMA en PLS Patiënten- en Naastendag is een bijeenkomst speciaal bedoeld voor patiënten en hun naasten en wordt georganiseerd door de ALS patiëntenvereniging,  patiëntenvereniging Spierziekten Nederland, expertisecentrum ALS Centrum Nederland en Stichting ALS Nederland.

De ALS patientenvereniging, organisator Patienten- en Naastendag

Patiënten- en Naastendag 2023

De Nabestaandendag 2023 is nog niet gepland. Als eerste op de hoogte zijn van deze bijzondere dag en een uitnodiging direct in je inbox ontvangen? Registreer je als nabestaande.

Korte terugblik ALS, PSMA en PLS Patiënten- en Naastendag 2022

De Patiënten- en Naastendag 2022 was een succes. Ruim 140 patiënten en naasten namen deel aan deze informatieve dag waarop ze geïnformeerd werden over zorg mogelijkheden en de laatste stand van zaken rondom het onderzoek naar de oorzaak en behandeling.

Bekijk de aftermovie

Wil je graag de gegeven presentaties of posters over onderzoek nog eens rustig bekijken? Bekijk de beschikbare presentaties op de website van het ALS Centrum Nederland.

Presentaties en posters

Met dank aan de sponsoren

Deze dag werd mogelijk gemaakt door diverse sponsoren. Bedankt!

logo commap logo sponsor KMD logo sponsor clientondersteuningPLUS logo sponsor Toilet op maat
Logo sponsor Vicair Logo sponsor sarkow Logo sponsor Voor-morgen

Bekijk onderstaande video waarin KMD, Toilet Op Maat en ClientondersteuningPlus hun dienst en/of product presenteren.

Waarom deze dag?

Voor patiënten en hun naasten is het belangrijk op de hoogte te zijn van de laatste (internationale) ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar ALS, PSMA en PLS en het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van patiënten. Op deze dag worden hier door diverse specialisten lezingen over gegeven. Er is de mogelijkheid om vragen te stellen en over het betreffende onderwerp door te praten.

Op de hoogte blijven

De ALS, PSMA en PLS Patiënten- en Naastendag is toegankelijk voor alle patiënten, ongeacht of je bent aangemeld bij Stichting ALS Nederland. Als je wel bent aangemeld, ontvang je een uitnodiging direct in je mail en weet je zeker dat je deze informatieve dag niet mist! Daarnaast ontvang je dan onze speciale patiënten nieuwsbrief, onze maandelijkse nieuwsbrief en ons relatiemagazine ALSNU.

Meld je aan als patiënt bij Stichting ALS Nederland.

Daarnaast kan je je ook inschrijven bij de andere organiserende partijen:

Word gratis lid van ALS patiëntenvereniging

Meld je aan bij Spierziekten Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van expertisecentrum ALS Centrum Nederland 

Eerdere edities ALS Patiënten- en Naastendag

ALS, PSMA en PLS Patiënten- en Naastendag 2020