Er zijn heel veel manieren waarop je in actie kunt komen om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. We geven je graag wat tips zodat jij inspiratie kunt opdoen.

  1. Lekker bakken! Een makkelijke actie en nog lekker ook; ga de keuken in en maak cupcakes, pannenkoeken of oliebollen. Verkoop je eigengemaakte lekkernijen aan vrienden/familie/buren en doneer de opbrengst aan Stichting ALS Nederland.
  2. Vier je feestje Organiseer je eigen (zoom-)feestje en vraag een donatie in plaats van cadeaus. Laat je familie en vrienden weten dat je dit jaar in plaats van een cadeau een donatie wil ontvangen voor onderzoek naar ALS.
  3. Statiegeldactie Benader de manager van de supermarkt bij jou in de buurt voor een statiegeldactie. Vraag of er bij de inleverautomaat voor lege flessen een mogelijkheid is voor het doneren van statiegeldbonnen aan de strijd tegen ALS.
  4. Kom in beweging Verzin een (sportieve) uitdaging en laat je sponsoren! Vind jij hardlopen leuk? Maak er dan een sponsorloop van en maak je eigen actiepagina aan op ons actieplatform.
  5. Challenge Wat is voor jou een échte Challenge? 24 uur lang op één plek zitten of je haar afknippen? Is er iets dat je altijd spannend hebt gevonden waar je nu moed voor hebt verzameld? Maak er een sponsoractie van en vraag mensen jou te steunen door een donatie te doen.
  6. Verkoop je spullen Duik de kast in en kijk welke spullen jij niet langer gebruikt. 3 vliegen in een klap; het ruimt lekker op, je kan er iemand anders blij mee maken en het geld wat je ophaalt doneer je aan onderzoek naar ALS!
  7. Online collectebus Maak jouw eigen online collectebus aan en vraag familie en vrienden of zij jou willen steunen. Ook handig wanneer je voor je verjaardag of voor kerst donaties vraagt i.p.v. cadeaus!
  8. (Online) Quiz/bingo Organiseer een leuke online quiz voor je vrienden en/of familie. Vraag gedurende de avond om donaties of veil een aantal leuke artikelen waar mensen op kunnen bieden.
  9. Heitje voor een karweitje Vraag aan familie, vrienden en buren of ze leuke klusjes hebben (het wassen van de auto, bijvoorbeeld) in ruil voor een donatie op jouw eigen actiepagina.
  10. Doe mee aan (een van onze) evenementen en laat je sponsoren!

Alle beetjes helpen

Ook kleinschalige acties, die niet meteen honderden euro’s opleveren, zijn heel erg welkom. Bovendien; sommige acties beginnen heel bescheiden maar leveren uiteindelijk verrassende resultaten op. Heb je tips nodig voor de promotie van jouw actie? Neem dan snel contact op via [email protected].