De beste tip die we je kunnen geven om van jouw actie een succes te maken is: vertel het aan iedereen en durf te vragen! Dat kan heel makkelijk met deze social media tips. Maar vergeet ook de kracht van een persoonlijk telefoontje niet!

Facebook

Verander je omslagfoto en zet zo jouw actie in de spotlights. Stuur een berichtje naar al je Facebookvrienden via Facebook Messenger waarin je vertelt hoe en waarom je in actie komt, met een link naar jouw actiepagina!

Instagram

Hou jouw volgers via stories en berichten op de hoogte van de voortgang van jouw actie. Hoe vaker volgers een update van je zien, hoe meer kans op een donatie! Plaats ook een bericht na afloop, want wist je dat 20% van de donaties binnenkomt na een evenement?

LinkedIn

Heb jij een groot zakelijk netwerk? Doe een sponsoroproep. Het helpt als je een tegenprestatie levert. Laat bijvoorbeeld jouw sportshirt bedrukken met de bedrijfslogo's van jouw sponsors of tag je sponsors in een bericht en bedank ze.

WhatsApp

Pas je status aan en stuur je contactenlijst een persoonlijk berichtje met de vraag om te doneren. Deel een Tikkie-link en maak daarna het bedrag over naar jouw actiepagina. Zo maak je het nóg makkelijker om te doneren.

Twitter

Via Twitter kom je makkelijk in contact met media en bekende Nederlanders. Vraag via een DM om je berichten te retweeten of een shout-out te geven. Gebruik goede hashtags zodat je vindbaar bent. Zo creëer je een groot podium voor jouw actie.

E-mail

Pas je e-mail handtekening aan met een link naar jouw actiepagina. En stuur een e-mail naar lokale media (radio, krant, TV) waarin je ze vertelt over jouw actie. Lokale media delen graag bijzondere verhalen van inwoners.

Heb je beeldmateriaal voor jouw actie nodig? Stuur ons een mailtje en we sturen je graag iets toe.