Van half september tot en met december gaat Stichting ALS Nederland langs scholen om een gratis gastles te geven over 3FM Serious Request. Vind jij het leuk om te presenteren, het gesprek aan te gaan met kinderen op scholen en wil jij bijdragen aan de strijd tegen ALS? Word gastlesvrijwilliger!

Vertel het verhaal over 3FM Serious Request en ALS in het klaslokaal

Traditiegetrouw voert 3FM Serious Request in de week voor kerst actie voor een goed doel en zetten de dj’s zich dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit jaar heeft 3FM Serious Request gekozen voor Stichting ALS Nederland. We hopen natuurlijk dat iedereen na de les uit de schoolbanken springt en massaal in actie komt voor 3FM Serious Request 2023.

Ik meld mij aan

Waar zijn we naar op zoek?

Als gastlesvrijwilliger geef je gastlessen aan kinderen van basisscholen en van het onderbouw voortgezet onderwijs. Tijdens deze lessen vertel je meer over het Glazen Huis, wat de ziekte ALS inhoudt én waarom het zo belangrijk is om hiervoor in actie te komen. Je hebt hierbij beschikking over (interactief) lesmateriaal en een handleiding met duidelijke instructies.

Functieprofiel

Als gastlesvrijwilliger speel jij een cruciale rol in het informeren en inspireren van scholieren. Het liefste heb jij een persoonlijke ervaring met ALS, zodat je hierover wat kan delen. Jouw verhaal en betrokkenheid creëren een krachtige boodschap die scholieren en scholen aanspoort om in actie te komen voor 3FM Serious Request.

Wat wij bieden
 • Als gastlesvrijwilliger heb je de unieke kans om kinderen en jongeren meer te vertellen over ALS, de aanverwante ziekten PSMA en PLS en onze missie.
 • Je maakt deel uit van een gepassioneerd team van mensen die zich inzetten voor een betere toekomst voor mensen met ALS.
 • Een overzichtelijke handleiding voor het geven van gastlessen.
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding en voorafgaand een bijeenkomst om jou zo goed mogelijk voor te bereiden.
Jouw kwaliteiten
 • Je bent een enthousiaste, inspirerende en bevlogen verteller.
 • Je bent bereid jouw persoonlijke verhaal rondom ALS, PSMA of PLS te delen.
 • Je stimuleert scholieren om in actie te komen voor ALS.
 • Je vindt het leuk om gesprekken te hebben met kinderen en vragen te beantwoorden van nieuwsgierige scholieren.
 • Eventuele didactische vaardigheden of onderwijservaring zijn meegenomen, maar niet vereist.
 • Woonachtig in Nijmegen en omgeving. Het merendeel van onze gastlessen is in deze regio. We ontvangen echter ook graag jouw reactie als je wat verder weg woont, zodat we door heel Nederland scholen kunnen enthousiasmeren.
 • Je bent actief betrokken bij ALS en weet hoe het is om in actie te komen voor de strijd tegen ALS.
Tijdsbesteding

Jouw tijdsbesteding is van onschatbare waarde. Gedurende de projectperiode van september tot (eind) november verwachten we dat je op doordeweekse dagen een paar uur de tijd vrijmaakt om gastlessen te geven. Een bijeenkomst/training voorafgaand aan de gastlessen stelt je in staat om de lesinhoud te delen en je zelfverzekerd te voelen in je rol als gastdocent.

Schrijf je in

Wil je jouw ervaring en kennis delen om dichter bij de oplossing voor ALS te komen? Grijp deze kans en meld je aan als gastlesvrijwillger via onderstaand formulier. Samen gaan we voor een wereld zonder ALS. Geen tijd te verliezen.

Meer informatie nodig?

Natuurlijk begrijpen we het als je eerst meer informatie wilt ontvangen. Geef dit aan bij het inschrijfformulier en wij nemen graag contact met je op om al je vragen te beantwoorden.

Meld je aan als vrijwilliger

Word vrijwilliger voor 3FM Serious Request en draag bij aan de strijd tegen ALS! Help mee met de actieweek of geef gastlessen op basis- en middelbare scholen.