Oude inktcartridges en mobieltjes zijn geld waard! Doe mee aan de inzamelingsactie cartridges en mobieltjes die wij in samenwerking met Secondlife Inktjets hebben opgezet. Een volle box van een klein formaat levert gemiddeld € 100 op, een XL-box kan tot wel € 500 opleveren. Dat tikt lekker aan!

Tips!

Zet de inzamelbox neer in je thuiswerkkantoor, op je werk of in school. Vraag aan vrienden, bekenden en collega’s om hun oude cartridge of mobiel een tweede leven te geven en daarmee onderzoek naar ALS te steunen. Plaats een berichtje in de groepsapp met je collega’s of op jullie intranet. Succes verzekerd!

Hoe werkt het?
Meedoen is heel simpel. In 5 stappen zet je de inzamelingsactie op:

  1. Vraag de gratis inzamelbox aan door een mailtje te sturen naar acties@als.nl.
  2. Geef aan welke maat box je wilt: een kleine box wilt, een grote box of een XL-box (perfect voor bedrijven en scholen).
  3. Zet de box op een goede, opvallende plek.
  4. Vraag zoveel mogelijk mensen om hun oude inktcartridge of mobiel.
  5. Is de box vol? Op de box staan instructies hoe je (kosteloos) de box terug kunt sturen.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Binnen (maximaal) 3 werkdagen hoor je van ons.

Angelique van der Lit
ALS-patiënt
"Ik kan het iedereen aanraden, er waren zo veel enthousiaste mensen waardoor de actie erg makkelijk verloopt. In no time had ik mijn box vol!"

Formaten inzamelbox

Er zijn meerdere formaten van de inzamelbox. De XL box, hierin passen 600-800 cartridges/mobieltjes, de grote box (L), hierin passen 200-250 cartridges/mobieltjes en de kleine box, hierin passen 40-50 cartridges/mobieltjes.

Afmetingen
  • XL-box: afmetingen: 39cm diep x 39cm breed x 67cm hoog.
  • Grote box (L): afmetingen: 22cm diep x 15,15cm breed x 15cm hoog.
  • Kleine box: afmetingen 22cm diep x 15,5cm breed x 15cm hoog (ideaal voor als je weinig ruimte hebt!)

Wat mag er allemaal WEL in de inzamelbox: kleine inktcartridges en mobiele telefoons.
Wat mag er NIET in de inzamelbox: toners, batterijen etc. Eigenlijk alles wat geen inktcartridge of mobieltje is.

Gorrit-Jan Blonk
Directeur Stichting ALS Nederland
"Met deze actie steun je twee goede doelen: recyclen is goed voor het milieu én je financiert onderzoek naar ALS. Dit past niet alleen perfect bij de MVO-doelen van veel bedrijven, ook waarderen medewerkers het wanneer hun werkgever het goede voorbeeld geeft."
Meld je aan als openbaar inzamelpunt

Staat jouw inzamelbox op een handige locatie waar mensen uit de buurt hun oude cartridges of mobieltjes kunnen inleveren? Meld je dan aan als inzamelpunt en vink dit aan in het inschrijfformulier waarmee je je inzamelbox aanvraagt. Dan zorgen wij dat je locatie zichtbaar zal zijn op deze speciale pagina.

Geef je inzamelbox een opvallende plek, dan zal je zien dat je binnen no time heel veel lege inktcartridges en oude mobieltjes hebt ingezameld.

Veelgestelde vragen