De oplossing van ALS ligt als een puzzel op tafel. Er is veel DNA beschikbaar van ALS-patiënten, maar om dat te onderzoeken is geld nodig. Ook jouw bedrijf kan een stukje van de oplossing zijn.

Help de puzzel te leggen

Help jij ons met je bedrijf om een oplossing te vinden voor ALS? Bekijk de video en zie hoe je mee kunt helpen door voor een puzzelstuk te doneren.

Samen naar een toekomst zonder ALS

De oplossing voor ALS ligt als puzzelstukken op tafel. Er is veel DNA van patiënten, maar niet genoeg geld om dit te onderzoeken. Daarom vragen wij aan bedrijven en organisaties om ons met een donatie van €1.500 of meer te steunen.

Ik puzzel graag mee

Het verhaal van Bikkelhart

In 2015 verloor Yannick, digitaal strateeg bij Bikkelhart, zijn vader aan ALS. Later kreeg ook zijn schoonmoeder de diagnose. Reden genoeg voor Yannick om zich in te willen zetten voor de strijd tegen ALS, met als resultaat de ALS-puzzel. Bekijk de video waarin Yannick vertelt over het ontstaan van de puzzel en wat het idee inhoudt.

Bewaar jouw puzzelstuk goed

Doen jullie mee? Dan sturen we als blijk van waardering een origineel, houten puzzelstuk.  Alle puzzelstukken worden, inclusief logo, op de site van de puzzelcampagne getoond. We vragen iedereen om het puzzelstuk goed te bewaren. Er komt namelijk een dag dat we een behandeling vinden voor ALS en dan is jouw puzzelstuk nodig om de gehele puzzel te kunnen leggen. Tot die tijd kun je het mooi ophangen op kantoor, zodat je elke dag herinnerd wordt aan het feit dat jij, samen met jouw collega’s bijdraagt aan een toekomst zonder ALS.

Zij kochten al een puzzelstuk

Lees het interview met Maurits van Tol, algemeen directeur van Salveo-Pharma.  Hij ontvangt het puzzelstuk van Gorrit-Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland (eerste foto, links). Bert Boer van VMI Group toont ‘zijn’ puzzelstuk met trots. Lees ook het interview met Bert Boer. Wil je weten welke andere organisaties een puzzelstuk hebben gekocht? Kijk dan snel op de site van de puzzelcampagne.

Puzzelstuk Salveo Pharma   Bert Boer, vice president bij VMI Group over hun bijdrage aan de strijd tegen ALS

Bericht voor puzzelpartners

We vinden het belangrijk om onze puzzelpartners op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen. We versturen daarom eens in de zoveel tijd een Puzzel PDF. Je leest hierin over de voortgang in het wetenschappelijk onderzoek. Ook delen we hoe het gaat met het leggen van de puzzel en op welke manier jij de komende tijd een bijdrage kunt leveren. Bekijk de Puzzel PDF juli 2021.

Met dank aan…

De ALS-puzzelactie is ontstaan uit een samenwerking met Bikkelhart. We zijn trots op deze mooie samenwerking en zijn Bikkelhart ontzettend dankbaar voor hun hulp in het realiseren van deze gave puzzelcampagne. Tot slot, kijken we ernaar uit samen de gehele puzzel te leggen!

De video over Bikkelhart, waarin Yannick zijn verhaal doet, is gemaakt door filmmaker Rijk-Willem van KORTDOCS. KORTDOCS vertelt verhalen op film en dat is met deze video prachtig gelukt! We zijn trots op het resultaat en Rijk-Willem dankbaar voor de tijd en energie die hij in het maken van deze video heeft gestopt.

RenderMagic heeft de video gemaakt, die op het Malieveld is opgenomen.  In deze video roepen we bedrijven op om te doneren voor een puzzelstuk en zo bij te dragen aan een stukje van de oplossing. Voor deze video bedanken we met name Arjen Nauta.