De oplossing van ALS ligt als een puzzel op tafel. Er is veel DNA beschikbaar van ALS-patiënten, maar om dat te onderzoeken is geld nodig. Ook jouw bedrijf / organisatie kan een stukje van de oplossing zijn. Dit kan door een actie te starten of direct te doneren.

Puzzel mee

Help jij ons met jouw bedrijf / organisatie om een oplossing te vinden voor ALS? In deze video legt onze voormalig directeur Gorrit-Jan je uit waarom het zo belangrijk is om in actie te komen en wat je ervoor terugkrijgt. Bekijk hem snel!

Start je eigen actie

Start een actie met je collega's en haal minimaal 1500 euro op voor de strijd tegen ALS. Zo breng je ons niet alleen dichterbij een oplossing voor deze dodelijke ziekte, het is ook nog eens goed voor de teambuilding!

Doneer direct

Geen tijd om een actie te starten? Doneer direct 1500 euro of meer en leg zo een extra stukje aan de puzzel. Geef het houten puzzelstuk dat je ontvangt een mooi plekje op kantoor of in de kantine zodat jullie dagelijks worden herinnerd aan jullie gezamenlijke bijdrage aan de strijd tegen ALS.

Bewaar jouw puzzelstuk goed

Doen jullie mee? Dan sturen we als blijk van waardering een origineel, houten puzzelstuk.  We vragen iedereen om het puzzelstuk goed te bewaren. Er komt namelijk een dag dat we een behandeling vinden voor ALS en dan is jouw puzzelstuk nodig om de gehele puzzel te kunnen leggen. Tot die tijd kun je het mooi ophangen op kantoor, zodat je elke dag herinnerd wordt aan het feit dat jij, samen met jouw collega’s bijdraagt aan een toekomst zonder ALS.

Zo wordt het puzzelstuk gemaakt

*Deze video is opgenomen in de fabriek van Elmar Houtbewerking B.V. in 2022.

Zij doneerden een puzzelstuk

Lees het interview met Maurits van Tol, algemeen directeur van Salveo-Pharma.  Hij ontvangt het puzzelstuk van Gorrit-Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland (eerste foto, links). Bert Boer van VMI Group toont ‘zijn’ puzzelstuk met trots. Lees ook het interview met Bert Boer.

Puzzelstuk Salveo Pharma   Bert Boer, vice president bij VMI Group over hun bijdrage aan de strijd tegen ALS

In samenwerking met Bikkelhart

De ALS-puzzelactie is ontstaan uit een samenwerking met Bikkelhart. In onderstaande video vertelt Yannick, strateeg bij Bikkelhart hier meer over. We zijn trots op deze mooie samenwerking en zijn Bikkelhart dankbaar voor hun hulp in het realiseren van deze gave puzzelcampagne. Tot slot, kijken we ernaar uit samen de gehele puzzel te leggen!

Yannick’s verhaal

In 2015 verloor Yannick, digitaal strateeg bij Bikkelhart, zijn vader aan ALS. Later kreeg ook zijn schoonmoeder de diagnose. Reden genoeg voor Yannick om zich in te willen zetten voor de strijd tegen ALS, met als resultaat de ALS-puzzel. Bekijk de video waarin Yannick vertelt over het ontstaan van de puzzel en wat het idee inhoudt.

Met dank aan….

De video van Yannick is gemaakt door filmmaker Rijk-Willem van KORTDOCS. De video van onze directeur Gorrit-Jan op het Malieveld is gemaakt door Arjen Nauta van RenderMagic. We zijn trots op het resultaat en beiden filmmakers dankbaar voor de tijd en moeite die zij in het maken van de video’s hebben gestopt.