Eind september 2021 kregen de zussen Sjeel en Anouk te horen dat hun vader gediagnosticeerd is met de spierziekte ALS. De wereld staat plotseling op zijn kop. “Als kinderen wil je graag iets kunnen betekenen, maar sta je machteloos aan de zijkant.” Daarom openden ze een online collectebus voor Stichting ALS Nederland, om zo hun steentje bij te dragen in de strijd tegen ALS en de verwante ziekten PSMA en PLS.

Online collectebus

Sjeel en Anouk zagen op de social media van Stichting ALS Nederland de online collectebus voorbijkomen. Ze wilden graag iets betekenen in de strijd tegen ALS en vonden de online collectebus een goede manier om dat te doen. “Op deze manier heb je toch het idee iets bij te dragen.” Zonder verwachtingen openen ze de collectebus en al snel hadden ze meer dan €500,- opgehaald. “We waren verrast hoe makkelijk en snel het eigenlijk ging.” Uiteindelijk weten ze €1.237,50 op te halen voor onderzoek naar de behandeling en genezing van ALS. “Voor onze vader zal het misschien niet meer op tijd zijn, maar hopelijk voor anderen wel.”

Sjeel en Anouk
“Als kinderen wil je graag iets kunnen betekenen, maar sta je machteloos aan de zijkant. Door het inzetten van een online collectebus hadden we het idee toch iets bij te dragen.”
We doen het samen

De zussen delen samen het ziekteproces van hun vader en zetten zich daarom ook met een gezamenlijke collectebus in voor de strijd tegen ALS. “Door samen een online collectebus te openen, hoefden familie en vrienden niet te kiezen aan wie ze doneerden. Daarnaast bereik je samen een groter netwerk.” Een win-win situatie dus! Voor het werven van fondsen hebben Sjeel en Anouk voornamelijk gebruik gemaakt van social media en WhatsApp (o.a. via buurt- en vriendenapps). Hierbij deelden ze hun persoonlijke verhaal. “Door ons persoonlijke verhaal te delen, bereikten we mensen die mogelijk anders niet zouden doneren.”

“Gewoon doen!”

Sjeel en Anouk kunnen het aanmaken van een online collectebus zeker aanraden: “Gewoon doen! Alle kleine beetjes helpen en je staat verteld hoe snel je een mooi bedrag ophaalt en wie er allemaal doneren. Dit heeft ons blij verrast! Daarnaast maak je mensen meer bewust van wat voor nare ziekte ALS eigenlijk is.”

Alleen samen kunnen we ALS de wereld uithelpen. Ook de online collectebus kun je, net als Sjeel en Anouk, samen met anderen openen, bijvoorbeeld met vrienden of familie. Maak binnen één minuut eenvoudig een online collectebus aan. Deze collectebus kun je met een paar klikken delen via WhatsApp, social media, e-mail, Tikkie of als QR-code. Zo maak je het jouw vrienden, familie en bekenden heel makkelijk om een donatie te doen.

Open mijn online collectebus