Toen collega Bart getroffen werd door ALS kwam TE Connectivity op meerdere manieren in actie. Naast een prachtige donatie besloot het bedrijf zich in te zetten als sponsor én deelnemer tijdens het 10e jaar van de Amsterdam City Swim.

Met de productie van sensor- en connectiviteitsoplossingen draagt TE Connectivity bij aan een verbonden wereld. En dat ‘verbinden’ speelt ook intern een grote rol. “Door goed te kijken wat er leeft bij onze medewerkers, zoeken we ook met hen de verbinding op. Zo kwam Stichting ALS Nederland in beeld”, vertelt managing director Eric Leijtens.

ALS is een beest

Zes jaar geleden kreeg collega Bart, sales director bij TE Connectivity, de diagnose ALS. “ALS is een vermorzelaar”, zegt zijn collega Brigitte Broeren, process manager bij TE Connectivity. “Het is een beest dat steeds iets van je afpakt. Totdat je tot niets meer in staat bent.” Bart zit inmiddels in een rolstoel, maar is – gelukkig – nog wel fulltime aan het werk. “Ik ken Bart al 30 jaar. Mentaal is hij nog dezelfde. Sociaal, open en nuchter”, vertelt Brigitte. Eric: “Bart haalt eruit wat erin zit. Een voorbeeld voor velen.”

Brigitte Broeren
Process manager
"ALS is een vermorzelaar. Het is een beest dat steeds iets van je afpakt. Totdat je tot niets meer in staat bent."
Iets teruggeven aan de maatschappij

TE Connectivity heeft een corporate responsibility-programma waarmee zij jaarlijks iets teruggeeft aan de maatschappij. Dit doet het bedrijf onder meer door een deel van het budget te doneren aan een goed doel. Vanwege Barts ziekte besloot TE Connectivity in 2020 te doneren aan Stichting ALS Nederland.

Houten puzzelstuk

Als dank voor hun donatie van maar liefst 10.000 euro ontving TE Connectivity in 2020 een houten puzzelstuk. “Zo’n puzzelstuk is een stukje waardering en kunnen we gebruiken in de communicatie naar onze medewerkers toe”, zegt Eric. Brigitte: “Het hangt aan de muur bij onze vestiging in Den Bosch. Het creëert aandacht voor Bart, maar ook voor andere ALS-patiënten. En het maakt je bewust van het persoonlijk leed dat speelt in het bedrijf.”

Eric Leijtens
Managing director
"Zo’n puzzelstuk is een stukje waardering en kunnen we gebruiken in de communicatie naar onze medewerkers toe."
Te water voor ALS

Dit jaar was het bedrijf sponsor én deelnemer tijdens de Amsterdam City Swim. Ook Brigitte ging het water in: “Het was bijzonder om mee te doen. Zoals verwacht was het een beladen dag, maar het zwemmen door de grachten van Amsterdam was een unieke ervaring!” Voorafgaand aan de Swim ontving het team van TE Connectivity een tweede puzzelstuk als dank voor de ruim 8.000 euro die zij met hun deelname en sponsoring doneerden. Een prachtige waardering voor onze bijdrage”, aldus Brigitte.

Positieve energie creëren

Je als bedrijf inzetten voor een goed doel als Stichting ALS Nederland levert ook veel op, benadrukt Eric: “ALS is een vreselijke ziekte. Door een gezamenlijke actie op te zetten creëer je veel positieve energie met je collega’s. Dit versterkt het teamgevoel binnen het bedrijf. Het geeft voldoening om als bedrijf bij te kunnen dragen aan de oplossing voor deze ongeneeslijke ziekte. Zeker als er een mooi resultaat wordt neergezet!”

Word met jouw bedrijf onderdeel van de oplossing voor ALS! Kom in actie, haal minimaal 1.500 euro op en ontvang een uniek houten puzzelstuk. Bekijk wat de mogelijkheden zijn om in actie te komen met jouw bedrijf

Tekst: Brenda van Veen, Très Content Tekstbureau

Bedrijven

Kom ook in actie met jouw bedrijf.