Op zomervakantie met een schone auto en daarmee bijdragen aan de strijd tegen ALS. Het kan tijdens de jaarlijkse BOVAG Nationale Autowasdag op zaterdag 29 juni. De opbrengst van deze dag gaat dit jaar naar Stichting ALS Nederland.

De BOVAG Nationale Autowasdag is een klassieke win-winsituatie. Wie zijn auto deze dag bij één van de deelnemende autowas- en poetsbedrijven laat wassen, doneert automatisch aan een goed doel. En daarvoor hoef je geen euro extra te betalen. Dit jaar hoopt het bedrijf zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Erik Stern (branchemanager BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven) en Frank Vekemans (voorzitter BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven) zijn nauw betrokken bij deze jaarlijkse actiedag.

Steunen van een kleinere stichting
“In 2018 zijn we gestart met deze actie”, zegt Erik. “De ondernemers van aangesloten autowas- en poetsbedrijven doneren deze dag minimaal één euro per wassing aan het gekozen goede doel.” “De voorkeur gaat hierbij uit naar een kleinere stichting”, vult Frank aan. “We kiezen ieder jaar een goed doel dat niet doorlopend overladen wordt met grote geldbedragen, maar afhankelijk is van giften. Stichting ALS Nederland is zo’n stichting.”

Door merg en been
Frank en Erik hebben ALS zelf niet van dichtbij meegemaakt, maar de impact van de ziekte is hen duidelijk. Frank: “Ik ben in het verleden weleens betrokken geweest bij een evenement waar geld werd ingezameld voor ALS-onderzoek. Die dag deed een ALS-patiënt zijn verhaal. Ik zie het nog voor me. Je kon een speld horen vallen. De man was moeilijk verstaanbaar en deed zo zijn best. Het ging door merg en been. Het is in en in triest dat er tot op heden nog geen oplossing is voor deze progressieve ziekte.”

Frank Vekemans
Voorzitter BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven
“Het is in en in triest dat er tot op heden nog geen oplossing is voor deze progressieve ziekte”

Van levensbelang
Erik: “Het is van levensbelang dat het onderzoek naar ALS door kan blijven gaan. We gaan dan ook ons best doen om deze dag zoveel mogelijk geld op te halen. Met de ruim 100 autowasbedrijven die meedoen hopen we op een mooi eindbedrag.” Om de dag zo goed mogelijk te promoten wordt nauw contact onderhouden met Stichting ALS Nederland. “Dit contact ervaren we als zeer positief. De stichting helpt ons bijvoorbeeld om de autowasdag te promoten. Ook krijgen de deelnemende autowasbedrijven een persoonlijk bedankje namens de stichting.”

Hopen op goed weer
Frank: “De deelnemende autowasbedrijven bevinden zich door het hele land. Er is er dus altijd wel eentje in de buurt. We hopen op goed weer tijdens de BOVAG Nationale Autowasdag, want dat is hét moment dat mensen naar een wasstraat gaan.” Erik: “Maar ook als het regent is deze dag een goed moment om je auto te laten wassen. Je doet iets voor het goede doel en het kost je niets extra. Al staat het de klanten natuurlijk vrij om extra te doneren.”

Laat je auto 29 juni a.s. wassen en draag bij aan te strijd tegen ALS! Op de actiepagina van de BOVAG Nationale Autowasdag vind je alle informatie en deelnemende autowasbedrijven.

Ga naar de deelnemende autowasbedrijven