Begin 2018 overleed Koos Borst, de echtgenoot van Roos Borst-Meijer, aan ALS. Een belangrijke reden voor Roos om Stichting ALS Nederland in haar testament op te nemen.

“Koos zou het hier ook zeker mee eens zijn geweest. Hij heeft tijdens zijn ziekte zelf aan allerlei onderzoeken meegedaan, op die manier leverde hij zijn bijdrage om een oplossing te vinden voor ALS. Want hoe meer bekendheid voor ALS, hoe groter de kans dat deze ziekte in de toekomst niet meer dodelijk hoeft te zijn. En daar is veel geld voor nodig.”

In actie met hond Senna

Roos mist Koos nog steeds enorm. Ze draagt Stichting ALS Nederland een warm hart toe en doet ook graag mee aan acties om geld in te zamelen voor ALS. Altijd in gezelschap van Senna, haar ‘hulphond’, zoals ze Senna zelf noemt. Zo deden Roos én Senna samen mee aan de Lenteloop dit jaar. Senna was zelfs de eerste hond met een eigen startbewijs, hoe gaaf is dat! Team Senna heeft daarmee zelfs het mooie bedrag van 1561,- euro opgehaald voor de Lenteloop.

Roos Borst Meijer
Nabestaande
“Hoe meer bekendheid voor ALS, hoe groter de kans dat deze ziekte in de toekomst niet meer dodelijk hoeft te zijn. En daar is veel geld voor nodig.”
De impact van ALS

Roos vertelt aan iedereen die op haar pad komt het verhaal van Koos en haar eigen verhaal als nabestaande. Over de impact van ALS en hoe je ALS kunt steunen. Zo toont zij zich een ware ambassadrice van ALS. Met hulp van Senna uiteraard, die is uitgerust met een ALS-logo en keycord. Dit biedt vaak aanleiding voor een gesprek, want Senna is een echte blikvanger. Dat Roos dit zo kan, heeft ze naar eigen zeggen grotendeels aan Koos te danken: “Ondanks zijn ziekte stimuleerde Koos mij altijd om het negatieve om te buigen naar iets positiefs.”

Praten helpt met rouwverwerking

Roos: “Er over praten helpt me enorm in het proces van rouwverwerking. Daarom ben ik nu ook bezig ons verhaal op te schrijven. Voor mij is het belangrijk om onder de mensen te blijven en het gevoel te hebben iets te kunnen betekenen. Door mijn verhaal te delen, hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren. Gelukkig word ik hierbij geholpen door Senna!” Daarom was Roos ook dit jaar voor het eerst op de Nabestaandendag. Dit was voor haar een hele stap: “Maar wel heel fijn om te praten met lotgenoten, ook dit hoort bij het verwerken van deze periode. Door er samen over te praten en de dag samen te beleven, help je elkaar ook weer verder.”

Dus kom je een hondje tegen met een ALS-logo en een hondenriem met ALS erop? Kans is groot dat het Senna is!

Doneer direct

Voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Geen tijd te verliezen.