Wist je dat lege inktcartridges en oude mobieltjes zijn geld waard zijn? Start een inzamelingsactie en draag bij aan onderzoek naar ALS. Een volle (XL-)box levert al snel 500 euro op!

Direct aanvragen

De inzamelbox direct aanvragen? Dat kan eenvoudig via het aanvraagformulier. Na het invullen ontvang je binnen maximaal 15 minuten een e-mail met informatie, tips en een speciale toolkit!

Hoe werkt het

Vraag de gratis inzamelbox aan, geef aan welke maat box je wilt, zet deze op een duidelijke plek en start met inzamelen! Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen of lees verder op deze pagina.

Persoonlijk contact

Liever persoonlijk contact of een vraag waarop je het antwoord niet kan vinden? Stuur een e-mail naar onze collega Yolanda of bel met 088 - 333 0 666. Ze staat je graag te woord!

Verschillende maten inzamelboxen

De inzamelbox is in meerdere maten verkrijgbaar. Hieronder vind je de exacte afmetingen en de hoeveelheid cartridges/mobieltjes die in de verschillende boxen passen.

  • XL-box: 39cm diep x 39cm breed x 67cm hoog (600-800 cartridges/mobieltjes)
  • Grote box (L): 18,5cm diep x 38cm breed x 54cm hoog (200-250 cartridges/mobieltjes)
  • Kleine box: 22cm diep x 15,5cm breed x 15cm hoog (40-50 cartridges/mobieltjes)

Wat mag er allemaal WEL in de inzamelbox: kleine inktcartridges en mobiele telefoons.
Wat mag er NIET in de inzamelbox: toners, batterijen etc. Eigenlijk alles wat geen inktcartridge of mobieltje is.

Tips!

Zet de inzamelbox neer in je (thuiswerk)kantoor, op je werk of op school. Vraag aan vrienden, bekenden en collega’s om hun lege cartridges of oude mobieltjes een tweede leven te geven en daarmee onderzoek naar ALS te steunen. Plaats een berichtje in de groepsapp met je collega’s of op jullie intranet. Succes verzekerd! Meer tips om jou inzamelingsactie tot een succes te maken vind je in onze speciale toolkit.

Meld je aan als openbaar inzamelpunt

Staat jouw inzamelbox op een handige locatie waar mensen uit de buurt hun lege cartridges of oude mobieltjes kunnen inleveren? Meld je aan als inzamelpunt door dit aan te vinken in het formulier en wij zorgen dat je locatie weergegeven wordt op de kaart waarop alle inleverpunten in Nederland zichtbaar zijn.

Kaart inleverpunten

Samenwerking SecondLife

Voor deze actie werken wij samen met SecondLife. Zo weten we zeker dat de ingezamelde materialen goed verwerkt worden. Het bedrag dat wordt opgehaald komt volledig ten goede aan de strijd tegen ALS. Yalmar, Operationeel Manager bij Secondlife, vertelt in een mooi interview hoe onze samenwerking tot stand is gekomen.

Vragen?

Heb je verder nog vragen? Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen over de inzamelbox of neem contact op met onze collega Yolanda. Zij helpt je graag!

Angelique van der Lit
ALS-patiënt
"Ik kan het iedereen aanraden, er waren zo veel enthousiaste mensen waardoor de actie erg makkelijk verloopt. In no time had ik mijn box vol!"