Honderden deelnemers hebben vandaag op allerlei manieren een nat pak gehaald voor de actie #natpakvoorALS. Dit leverde een fantastisch eindresultaat op, want vandaag werd aan ons een cheque van €583.187,- overhandigd! Het geld maakt wetenschappelijk onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS mogelijk. En dat is heel hard nodig, want er is geen tijd te verliezen.

#natpakvoorALS
Verspreid over heel Nederland namen honderden mensen deel aan deze actie die is opgezet als alternatief voor Amsterdam City Swim. Zowel in teamverband als individueel haalden deelnemers op tientallen plekken in Nederland een nat pak om geld in te zamelen. Naast allerlei ludieke individuele acties, zoals allerlei duikplank- en watergevecht varianten, zwommen teams ook de oorspronkelijke 2 kilometer. Zo dook Team Onno met 20 zwemmers het water in bij Badhoevedorp en sprong Team Goud voor Wout samen met Team Daniel het water van de Ouderkerkerplas in.

We bedanken alle deelnemers, de bestuursleden van Amsterdam City Swim, donateurs, sponsoren en partners. Zonder jullie zijn kunnen wij geen wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing voor ALS financieren. Door jullie creativiteit en inzet was #natpakvoorALS een groot succes en hopelijk kunnen we volgend jaar weer met z’n allen in de Amsterdamse grachten kunnen duiken tijdens Amsterdam City Swim 2022.