Op zaterdag 11 september beklimmen honderden fietsers, hardlopers en wandelaars de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Thomas Acda en René Froger, beiden fanatieke fietsers, doen ook mee met Tour du ALS en willen met hun deelname extra aandacht voor deze nog steeds dodelijke ziekte vragen.

Thomas Acda vindt meedoen aan Tour du ALS een overweldigende ervaring. “Het gevoel van saamhorigheid is ongekend. Alle deelnemers maken ALS van dichtbij mee en kennen het leed dat de ziekte teweeg brengt. Samen met ALS-patiënte Marieke Bakker beklim ik de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen. We stoppen pas als we ALS de wereld uit hebben getrapt!”. “ALS is een verschrikkelijke ziekte, waar we zo snel mogelijk een medicijn voor moeten vinden”, voegt een enthousiaste René Froger toe. “Ik voel me vereerd dat ik op deze manier mag bijdragen aan het vinden van een oplossing. ALS-patiënten en hun naasten verdienen onze support dus steun ons op www.tourduals.nl!”.

Het is voor Thomas en René niet de eerste keer dat ze zich gezamenlijk inzetten voor de strijd tegen ALS. In 2019 namen ze het speciaal voor dit doel geschreven nummer Vier het leven op, waarop ook gitarist Ad van den Berg en ALS-ambassadeur Candy Dulfer te horen zijn. Een positieve meezinger die dit jaar tijdens de feestelijkheden na afloop, samen met alle deelnemers, medewerkers en supporters live ten gehore zal worden gebracht.

Steun de deelname van Thomas en René via hun actiepagina’s!

Over de deelname van Thomas plaatste Tour du ALS op hun website eerder dit artikel.