‘De finale strijd’, opvolger van ‘Vechtlust’

Uitgerekend op de dag dat zijn boek ‘Vechtlust‘ wordt gepresenteerd krijgt oud-profvoetballer Fernando Ricksen te horen dat hij aan de dodelijke spierziekte ALS lijdt en nog hooguit vier maanden te leven heeft.

Hoe uitzichtloos het misschien ook lijkt, dat betekent niet dat hij zich gewonnen geeft. Ricksen strijdt tegen de ziekte zoals hij voetbalde: hij gaat er met gestrekt been in. Auteur Vincent de Vries maakt de onafwendbare aftakeling van zijn vriend van dichtbij mee en houdt op verzoek van Ricksen een dagboek bij.

‘Het gaat over de ongelijke strijd tegen zijn ziekte, maar ook over de hoop die Fernando had,’ vertelt Vincent de Vries, die het schreef samen met Veronika, de weduwe van Ricksen.

Een indringend en intiem portret

Het resultaat is een indringend en intiem portret van een man die zes jaar lang de dood in de ogen keek. Vincent de Vries schreef eerder verschillende biografieën, zoals die van Lieke Martens, Hans Kraay jr, Mental Theo, Anouk Hoogendijk en de bestseller Vechtlust, over de voetballer Fernando Ricksen (Sportboek van het jaar 2013).

Op dinsdag 9 juni is het tweede boek van Fernando Ricksen verschenen genaamd ‘De Finale Strijd’. Een intiem en indringend portret over de oud-voetballer en zijn strijd tegen de ziekte ALS. Jouw exemplaar bemachtigen?

Koop De Finale Strijd

Deel opbrengst boek naar onderzoek

Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar onze stichting en zal worden gebruikt om onderzoek naar de ziekte ALS en projecten ter verbetering van de kwaliteit van zorg en leven van ALS-patiënten en hun naasten te financieren.

Beide auteurs zijn beschikbaar voor interviews.

Het inkijkexemplaar bekijken? Dat kan hieronder.

Kun je het inkijkexemplaar niet (goed) inzien? Klik hier om het op een andere manier te openen.

Meer weten over de strijd tegen Fernando Ricksen tegen de dodelijke ziekte ALS?