In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari vond in Utrecht de eerste editie van de ALS Sunrise Walk plaats. Bijna 1.000 mensen deden mee en zamelden samen een bedrag van bijna €380.000 in voor de strijd tegen ALS. Een verbluffend resultaat waar we heel blij mee zijn! En de teller blijft oplopen. Je kunt tot eind maart doneren via www.alssunrisewalk.nl.

Een groot succes
De eerste editie van de ALS Sunrise Walk was meteen al een groot succes. Uit het hele land trotseerden sportieve deelnemers de nacht en verlichtten de straten van Utrecht met lichtjes aan hun kleding. Ze zetten de ziekte ALS op een mooie manier in het licht en liepen de zonsopgang tegemoet.

Bedankt!
We bedanken alle deelnemers voor hun sportieve inzet en het geld dat ze ingezameld hebben voor de strijd tegen ALS. Ook bedanken we de tientallen vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat het evenement soepel verliep. Gorrit-Jan, directeur van Stichting ALS Nederland: “We zijn helemaal sprakeloos dat zoveel mensen hebben meegedaan aan de eerste editie van de ALS Sunrise Walk. Samen hebben we het fantastische bedrag van meer dan 370.000 euro ingezameld! Dit geld is keihard nodig om onderzoek naar ALS te blijven financieren. Totdat we de oplossing hebben, blijven we strijden tegen deze dodelijke ziekte.”

Tweede editie
Acteur Loek Peters, ambassadeur van Stichting ALS Nederland, liep ook mee en roept iedereen op om volgend jaar mee te doen: “Dit evenement waarbij we de zonsopgang tegemoet lopen is in Utrecht, mijn eigen stad. Een thuiswedstrijd dus, onwijs leuk! Als je dit  jaar niet mee hebt gedaan raad ik je aan om  volgend jaar mee te doen. Het is fantastisch om in de nacht door de stad te wandelen voor het goede doel”.

Op naar een tweede editie! Wil jij op de hoogte blijven van de updates rondom dit evenement? Volg ALS Sunrise Walk op Facebook en Instagram.