Nieuw: de Eyes Bucket Challenge van Stichting ALS Nederland. Dit is de online variant op de Ice Bucket Challenge die zes jaar geleden tijdens die bloedhete zomer van 2014 een enorme hype was. Bekende en onbekende mensen werden uitgedaagd om binnen 24 uur een emmer koud water over zich te gooien. Deed je dat niet, dan moest je doneren.

Filter op Instagram

De nieuwe challenge heet de Eyes Bucket Challenge. Deze speel je via een filter op Instagram. Door met je ogen te knipperen kieper je een emmer water over jouw poppetje. Dat lijkt makkelijk, maar het is moeilijker dan je denkt. Het is met recht een challenge: vestig een record en daag jouw vrienden uit om jou te verslaan. Klik hier voor de uitleg hoe je het filter op Instagram kunt vinden.

Open het filter op je mobiel

Strijd tegen ALS gaat door

Met deze challenge vragen we aandacht voor de strijd tegen ALS.  Want ook al zijn we zes jaar verder, er is nog steeds geen oplossing gevonden voor de dodelijke ziekte ALS.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen.

In de maand september verloten we elke week onder de meest originele en de meest succesvolle deelnemers prachtige prijzen. Weten hoe je mee kunt doen aan de challenge, wie er gewonnen heeft en welke prijzen je kunt winnen? Klik dan hier.

Ervaringsdeskundige tegen wil en dank

Wist je trouwens dat sommige ALS-patiënten noodgedwongen erg goed in zijn in de Eyes Bucket Challenge? Hun werkelijkheid is dat zij, wanneer door ALS spraakvermogen en spierkracht zijn uitvallen, zij communiceren via een oogbestuurde computer.