Begin februari 2021 kwam naar buiten dat George Kooymans, de gitarist van de bekende Haagse band Golden Earring, de ziekte ALS heeft. Optreden is voor George niet meer mogelijk waarop de band besloot in zijn geheel te stoppen.

Aanstaande donderdag 11 maart, op George zijn verjaardag, wordt er een landelijk eerbetoon gebracht aan hem en de band. Om 17.15 uur zal door het hele land het beroemde ‘Radar Love’ klinken. Voor dit nummer is gekozen omdat hierin alles samenkomt wat de band Golden Earring zo uniek maakt.

Massaal in actie voor ALS

In het hele land worden acties rondom Golden Earring opgestart om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Zo wordt er kunst verkocht, komt er een digitale expositie en worden er online collectes gestart. Daarnaast besloten Thijs Boontjes en Sven Figee een cover uit te brengen van ‘Radar Love’ welke zij ten gehore brachten bij ‘Matthijs gaat door’. Deze cover is inmiddels op YouTube te vinden.

Een enthousiaste luisteraar reageerde met ‘Direct uitbrengen op elke streamingsdienst en opbrengsten doneren aan stichting ALS’. Hier werd door Sven Figee gehoor aan gegeven. Een dag na het landelijk eerbetoon voor George Kooymans komt het nummer op Spotify. “Al leveren streams maar weinig op, we hopen op die manier toch een paar duizend euro te verzamelen voor Stichting ALS Nederland”, aldus Sven Figee (bron: AD 07-03-2021).

Gemeenschappelijk doel

Al deze acties hebben één gemeenschappelijk doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Want de ziekte ALS treft niet alleen George en zijn naasten maar ook 1500 andere ALS, PSMA en PLS-patiënten in Nederland, hun naasten en nabestaanden. ALS heb je namelijk niet alleen. De impact van deze dodelijke ziekte op de omgeving van patiënten is enorm en de tijd die hen rest met hun dierbaren is beperkt. Daarom hebben we geen tijd te verliezen en moeten we gezamenlijk blijven strijden, nieuwe acties opstarten en nog meer geld ophalen.

Kom jij ook in actie?

Doe jij donderdag mee aan het eerbetoon? Tag ons op Social Media en we delen jouw eerbetoon via onze kanalen. Wil jij op een andere manier in actie komen? Neem contact op met onze collega Sharon van Dissel, zij helpt je graag op weg. Geen tijd te verliezen.

In de media

11 maart 2021
AD online
De Stentor
Metronieuws
ED Algemeen
Zaanstad Nieuws
RTL Nieuws
Tubantia
BD.nl
PZC Algemeen
RTL Boulevard
BN de Stem
Ridderkerks Dagblad
Voorburgs Dagblad
Noord Hollands Dagblad
Albrandswaards Dagblad
De Gelderlander
Rijswijks Dagblad
ZeelandNet
Zoetermeers Dagblad
Dagblad 010

08 maart 2021
AD online
De Posthoorn

07 maart 2021
RTL online
Welingelichte Kringen