Per 1 maart 2023 is Limore Noach de nieuwe directeur van Stichting ALS Nederland. Haar voorganger, Gorrit-Jan Blonk, draagt na bijna negen jaar het stokje vol vertrouwen aan haar over. Limore: “Ik ben trots dat ik met een gedreven team en betrokken vrijwilligers verder mag bouwen aan de stevige basis die onder leiding van Gorrit-Jan gelegd is.”

Ervaring

Limore startte haar loopbaan, na haar studie rechten in Amsterdam en New York, bij ING. Daarna maakte ze de overstap naar de non-profit sector. Ze was business development manager bij UNICEF en directeur van stichting Life Terra. Van 2012 tot 2020 stond ze aan het hoofd van Fight cancer.

Emotioneel betrokken

Ook privé is Limore bekend met de impact die een ziekte kan hebben op een gezin; haar vader kreeg op haar tiende de diagnose MS. Ze voelt dan ook zeker de urgentie om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar ALS en voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met ALS en hun naasten. “Dat zie ik als mijn belangrijkste opdracht. Met als doel: ALS de wereld uithelpen.”

Groot durven dromen

De eerste weken zitten er ondertussen op. Limore kijkt uit naar de toekomst: ze verheugt zich op de evenementen en acties in het land en de diversiteit aan contacten. Verder gaat ze zich naast het fondsenwerven ook richten op het stimuleren van internationale samenwerking, iets waar de stichting onder leiding van Gorrit-Jan ook volop op heeft ingezet. Ze durft in ieder geval groot te dromen: “Als je hoog inzet, kom je verder. Het is mijn ambitie om te blijven groeien.”

Gorrit-Jan neemt afscheid

Ondanks dat Gorrit-Jan vol overtuiging en met alle vertrouwen het stokje overdraagt, voelt het ook dubbel. “Deze stichting en iedereen die ik heb mogen ontmoeten, zitten voor altijd in mijn hart.” We willen Gorrit-Jan heel erg bedanken voor alles wat hij voor de stichting gedaan heeft en wensen hem heel veel succes in de toekomst!

Wil je meer weten over Limore, haar achtergrond en de doelen die ze heeft? Of over hoe Gorrit-Jan terugkijkt op zijn jaren als directeur? Lees dan het tweegesprek tussen Gorrit-Jan en Limore in ons relatiemagazine ALSNU #1 2023.