In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 februari organiseerden we voor de tweede keer de ALS Sunrise Walk in Utrecht. De 2000 deelnemers die dit jaar meeliepen haalden gezamenlijk een recordbedrag op van € 702.849 voor onderzoek naar ALS! Samen zetten we de ziekte ALS op een bijzondere manier in het licht en liepen de zonsopgang tegemoet. 

Een run op de tickets 

“De aanmeldingen voor de ALS Sunrise Walk gingen dit jaar zo hard dat we de inschrijvingen vroegtijdig moesten sluiten en nog veel mensen last minute hebben moeten teleurstellen”, vertelt Frederique Kram, woordvoerder van Stichting ALS Nederland. “De locatie kon qua capaciteit niet meer mensen aan en voor ons staat voorop dat we de kwaliteit van het evenement willen waarborgen. We zijn overdonderd door de geweldige opbrengst en kijken uit naar de volgende editie”.

De zonsopgang tegemoet

Door de donkere nacht liepen wandelaars met lichtjes aan hun kleding als een lint van hoop door de historische binnenstad vanuit het donker de zonsopgang tegemoet. Deelnemers konden dit jaar kiezen uit een afstand van 25, 15 of 5 kilometer maar iedereen finishte rond zonsopkomst bij de Jaarbeurs. Daar onthulden patiënten die hadden  deelgenomen het eindbedrag.

Het bekend gemaakte bedrag van € 702.849 is een fantastische voorlopige eindopbrengst. We willen daarom alle deelnemers, vrijwilligers, donateurs en sponsoren hartelijk bedanken. Dankzij jullie inzet is dit resultaat bereikt!

Tot eind maart kan er worden gedoneerd via: www.alssunrisewalk.nl