In het BOVAGhuis in Bunnik is op dinsdag 9 juli bekendgemaakt dat de BOVAG Nationale Autowasdag 2024 €46.122 heeft opgeleverd voor Stichting ALS Nederland. Dit bedrag is meer dan twee keer zoveel als de opbrengst van vorig jaar. Op 29 juni namen 111 BOVAG-autowasbedrijven deel en werden er ruim 46.000 auto’s gewassen.

Chequeoverhandiging in Bunnik
Tijdens een kleine ceremonie overhandigde Erik Stern, branchemanager BOVAG Autowasbedrijven, de symbolische cheque aan Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland. Erik Stern sprak zijn trots uit over de resultaten: “We zijn erg blij dat we met meer dan 100 leden hebben kunnen bijdragen aan deze waardevolle stichting. Met dit recordbedrag hopen we een bescheiden bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek en de ondersteuning van mensen met ALS, PSMA en PLS en hun naasten.”

Symbolisch puzzelstuk
Na de overhandiging van de cheque ontving Erik Stern een speciaal puzzelstuk van Limore Noach. Dit staat symbool voor de eerste voorzichtige doorbraak in medisch onderzoek naar ALS, PSMA en PLS. Andere initiatiefnemers van dergelijke acties krijgen ook een puzzelstuk, en samen vormen ze uiteindelijk de hele puzzel: een mogelijke behandeling voor deze genadeloze ziekte. Limore Noach benadrukte het belang van deze symboliek: “Ieder puzzelstuk brengt ons een stap dichter bij de oplossing. Dankzij acties als die van BOVAG kunnen wij belangrijke stappen zetten in de strijd tegen ALS. Samen maken we echt een verschil.”