Door de coronacrisis heeft Stichting ALS Nederland afgelopen jaar meerdere fondsenwervende evenementen moeten annuleren of uitstellen, waaronder Tour du ALS. Onze dromen, ambities en bewegingsvrijheid staan wederom onder druk: corona maakt het ons ook in 2021 nog flink lastig. Omwille van het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van ALS-patiënten, vrijwilligers en deelnemers wordt de 9de editie van Tour du ALS verplaatst naar zaterdag 11 september 2021.

De gevolgen van het gedwongen moeten annuleren of verplaatsen van evenementen als Tour du ALS mogen niet worden onderschat: een streep door fondsenwervende activiteiten betekent een grote financiële aderlating voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS. Zolang er geen medicijn is, wordt mensen met de diagnose ALS elk perspectief ontnomen. Patiënten kennen een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen.

Alles op alles gezet

Ook dit jaar dwingt corona ons om plannen te herzien, met opnieuw gevolgen voor Tour du ALS. Stichting ALS Nederland heeft alles op alles gezet om annulering te voorkomen. Het fondsenwervende evenement waarbij vele honderden deelnemers al fietsend, rennend en wandelend de Mont Ventoux beklimmen in de strijd tegen ALS wordt verplaatst naar zaterdag 11 september 2021.

“Corona stelt ons allen voor enorme uitdagingen, maar we geven niet op. Juist nu kunnen we het ons niet permitteren om stil te zitten en af te wachten. Zolang er geen medicijn is tegen de dodelijke ziekte ALS strijden we door. We zien ernaar uit samen met ALS-patiënten, hun naasten en iedereen die wil bijdragen aan de strijd tegen ALS op 11 september de Mont Ventoux te beklimmen” – Gorrit-Jan Blonk, directeur-bestuurder Stichting ALS Nederland.

Het bestuur van Stichting ALS Nederland acht het te risicovol om begin juni met honderden mensen de Mont Ventoux te beklimmen. De kans is groot dat corona dit voorjaar nog onder ons is en er maatregelen gelden die ons beletten met grote groepen samen te komen. De gezondheid en veiligheid van ALS-patiënten, deelnemers en andere aanwezigen willen we niet in gevaar brengen. Ook willen we een gedwongen lastminute annulering voorkomen. Door Tour du ALS over de zomer te tillen is de kans groter dat het evenement door kan gaan.

De eerder gecommuniceerde eventdatum voor Tour du ALS op zondag 6 juni 2021 komt te vervallen.

Meld je aan!

Wil je de strijd tegen ALS steunen en deelnemen aan Tour du ALS? Dat kan! Via onze website www.tourduals.nl kun je je inschrijven voor de 9e editie van Tour du ALS. Je kunt je als individu en team aanmelden, of je aansluiten bij een bestaand team. ALS-patiënten kunnen zich uiteraard kosteloos inschrijven. We zien uit naar onze ontmoeting!

Heb je vragen?

In onze FAQ bieden we meer informatie over het genomen besluit en wat dit voor deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen betekent. Wordt jouw vraag niet beantwoord, neem gerust contact met ons op, door te mailen naar [email protected].