Hoeveel spieren denk jij dat je gebruikt bij het zetten van één stap? En op welk moment van de dag kun je het beste sporten? Het antwoord op deze vragen, en meer leuke feitjes over spieren en kracht, vind je in de ALS kennistest ‘Waar haal jij je kracht vandaan?’.

Doe de test en maak kans op een jaar lang gratis sporten bij Basic Fit!

Waarom de ALS kennistest?

Je kunt nog zo gezond eten of aan krachttraining doen, aan je spieren heb je niks als je ze niet kunt aansturen vanuit je hersenen. Maar of dit goed werkt bij jou, is puur geluk…. Je kunt namelijk ook verschrikkelijke pech hebben.

Jaarlijks wordt in Nederland bij 500 mensen de diagnose ALS (amyotrofische laterale sclerose) gesteld. Signalen vanuit de hersenen komen niet meer aan bij de spieren waardoor deze één-voor-één uitvallen. Het uitvallen van de ademhalingsspieren is meestal de oorzaak waardoor ALS-patiënten overlijden.

Met de ALS kennistest hopen wij de bekendheid rondom de ziekte ALS te vergroten en zo meer geld op te halen voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van deze dodelijke ziekte.

Jaar lang gratis sporten Basic Fit
Onder de deelnemers verloten wij 5 x een Basic-Fit lidmaatschap type Comfort. Met dit abonnement kun je – zodra de sportscholen weer open gaan – ongelimiteerd sporten bij alle ruim 900 vestigingen van Basic-Fit! Ook krijg je toegang tot de virtuele groepslessen. Wie wil dit nu niet?

logo samenwerkingspartner Basic fit

De winnaars van het gratis Basic-Fit lidmaatschap krijgen uiterlijk 15 maart bericht. Wil je niet zo lang wachten met sporten? Dan is de gratis app van Basic Fit misschien iets voor jou. Daarmee kun je thuis, in coronatijd, een maand lang gratis sporten.