Reden tot hoop

Annebelle Michielsen is artsonderzoeker bij het ALS Centrum. In deze video vertelt zij over haar werk en dat zij, in de uitvoering hiervan, afhankelijk is van donaties. Donaties die hard nodig zijn want onderzoek naar ALS zit in een stroomversnelling en dat geeft reden tot hoop. Om deze hoop vast te houden is nóg meer onderzoek nodig en daarom roept Annebelle op om in actie te komen. Samen dragen we, ieder op onze eigen manier, bij aan een toekomst zonder de dodelijke ziekte ALS. Jij ook? Start een actie.

Start een actie

"We hebben nog niks om de ziekte te kunnen remmen of behandelen", aldus Annebelle. Daarom is het zo belangrijk in actie te komen. Draag (ook) bij aan onderzoek en start een actie.

Relatiebeheerder actievoerders

Een duwtje in de rug nodig? Joyce van Roest, relatiebeheerder actievoerders, denkt graag met je mee om tot een concreet actie idee te komen!

Relatiebeheerder bedrijven

Wat kun je met jouw bedrijf betekenen in de strijd tegen ALS? Marian van Eldik, relatiebeheerder bedrijven, heeft inspiratie voor tien en gaat geen uitdaging uit de weg!

Redenen om een actie te starten

Visscher Caravelle

"Vooral de teambuildingdag gaf ons een enorme boost. Onderweg kwamen alle groepjes samen voor een kop koffie. Erwin was daar ook bij. Dan besef je echt: wat hebben we een mooi team! Geweldig dat iedereen ervoor gaat." - Inge Rook, HR assistente Visscher Caravelle

Sam Vreugdenhil

"Ik las: ‘Maak hier je eigen actie aan’ en vroeg aan mijn moeder of ik dat mocht doen. Dat kon als ik mijn werkstuk af had. Ik maakte de actiepagina alsacties.nl/sasa aan waar je op kon doneren. Ik keek na het eten en toen stond de teller al op 300 euro. Als het voor iets onnozels was, was het vast niet zo hard gegaan. Voor een goed doel is het anders." - Sam Vreugdenhil, junior ambassadeur Stichting ALS Nederland

Leonard van den Berg

"Er zijn zoveel veelbelovende ontwikkelingen. Zoals de gentherapie, waarvan de eerste resultaten bij een bepaald type familiaire ALS (SOD1) positief lijken te zijn. Dit type komt zeer weinig voor in Nederland, maar het bewijst dat het mogelijk is om een therapie te vinden voor een ziekte als ALS." - Leonard van den Berg, hoofd ALS Centrum Nederland

Draag bij aan een oplossing voor ALS, PSMA en PLS

Start een actie

De oplossing van ALS ligt als een puzzel op tafel

Start je een actie en haal je meer dan 1500 euro op? Dan ontvang je óók een origineel houten puzzelstuk. Een waar collectorsitem dat een mooie plek verdient bij jou thuis of op kantoor. Zo word je er dagelijks aan herinnerd dat je onderdeel uitmaakt van de oplossing voor deze dodelijke ziekte.

Meer over de puzzel