31 augustus 2018

Stichting ALS Nederland lanceert nieuwe campagne: Balloon Battle

Stichting ALS Nederland start met een nieuwe campagne om aandacht te creëren voor deze genadeloze ziekte en een financiële injectie te krijgen betreft onderzoek. De stip aan de horizon: een doorbraak in onderzoek naar een medicijn voor ALS. Deze doorbraak is nog nooit eerder zo dichtbij geweest.

Doe mee aan de Balloon Battle 

  1. Download de app van Stichting ALS Nederland in de app store
  2. Nodig één van je vrienden uit en doe samen de Balloon Battle
  3. De verliezer doneert aan Stichting ALS Nederland

Hoe werkt het?
Bij de Balloon Battle gaan twee mensen door middel van het opblazen van een ballon, de strijd met elkaar aan. De persoon die als eerste de ballon laat knappen wint de battle, de verliezer doneert aan Stichting ALS Nederland. Om de Balloon Battle te doen maak je gebruik van deze app, waarmee je een filmpje van jouw Balloon Battle maakt, deze direct kan delen via jouw social media accounts en van waaruit na de battle ook direct een donatie kan worden gedaan aan Stichting ALS Nederland. 

Over de Balloon Battle
Patiënten met de dodelijke zenuw-spierziekte ALS verliezen uiteindelijk meer en meer spierkracht. Als gevolg van de afnemende spierkracht door het gehele lichaam, met uitzondering van de hartspier, wordt de patiënt steeds beperkter. Het lichaam wordt niet voldoende ondersteund, en het gebruik van o.a. ledematen wordt steeds moeilijker. Om adem te halen, gebruik je je ademhalingsspieren om de borstkas uit te zetten en in te drukken, waardoor lucht de longen in en uit kan stromen. Door toenemende spierzwakte, wordt ademhalen steeds moeilijker voor de patiënt. Uiteindelijk zijn de ademhalingsspieren zo verzwakt dat zelfstandig ademhalen niet meer mogelijk is. Veel ALS-patiënten overlijden als gevolg hiervan. De slogan van de Balloon Battle is ‘Take a breath for ALS’ (#takeabreath). 

Een doorgaans gedachteloze en onbewuste handeling als ademhalen, is voor een ALS-patiënt helemaal niet vanzelfsprekend. Met de Balloon Battle willen we laten zien wat er ‘slechts’ nodig is om een ballon op te blazen, namelijk ademhalen. Iets dat een ALS-patiënt uiteindelijk niet meer kan. 

Het doel van de campagne is om meer aandacht te vragen voor de genadeloze en dodelijke ziekte ALS, en daarmee zoveel mogelijk donatiegeld op te halen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en oplossing van ALS.