De New York City Marathon is de marathon der marathons. De ultieme droom van de menig hardloper.

Ontstaan New York City Marathon voor ALS

Stichting ALS Nederland heeft een zeer actieve en sportieve achterban die altijd in is voor een uitdaging. Naast de sportieve evenementen Tour du ALS en ALS-Hierdaagse, werd het tijd voor een serieus hardloop evenement in de strijd tegen ALS en zo geschiedde. In 2019 voegden wij ons bij een kleine groep goede doelen die startbewijzen beschikbaar heeft voor de New York City Marathon en dit jaar reizen wij voor de tweede keer af naar New York.

De grootste marathon marathon ter wereld

Elke marathon is bijzonder en de eindstreep halen is een prestatie op zich, maar deelnemen aan de TCS New York City Marathon is onvergetelijk van de eerste tot de allerlaatste meter. Gelukkig denken wij er niet als enige zo over want dit jaar gaan al 9 ALSrunners de uitdaging in ‘The Big Apple’ aan. We staan te trappelen om hen te begeleiden in aanloop naar het evenement en natuurlijk op de dag zelf.

Voorgaande edities
Jaargang Aantal deelnemers Opbrengst
2021* n.v.t. n.v.t.
2020* n.v.t. n.v.t.
2019 5  €24.262

*In 2020 en 2021 ging de New York City Marathon niet door in verband met het Coronavirus. 

New York City Marathon 2022

Het is helaas niet meer mogelijk je in te schrijven als ALS Runner. Wél kun je lopers die zich dit jaar inzetten voor de strijd tegen ALS en maar liefst 42,2km rennen sponsoren. Dit doe je op alsrunners.nl. Geef jij hen een (financieel) steuntje in de rug richting de finish? Hoe meer geld we ophalen voor onderzoek naar ALS hoe beter!

Sfeerimpressie New York City Marathon 2021

Deze video is gemaakt door de New York Road Runners.

Meer weten?

E-mail: [email protected]
Website: www.alsrunners.nl

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met WE-Link Sport Events.