Wereld ALS Dag 2014

Op 22 juni was het zover: Wereld ALS Dag! De viering van de Wereld ALS Dag zondag 22 juni in het Dolfinarium in Harderwijk mag met recht zeer geslaagd genoemd worden! Vele patiënten met ALS, PLS en PSMA en hun naasten hebben genoten van de dolfijnen en andere dieren, de shows en de zon die zich nu eens goed liet zien, maar vooral ook van het samenzijn, de ontmoetingen, de warmte van de vele vrijwilligers en de speciale aandacht die er voor iedereen was.

Opening WAD door nieuwe directeur
Nieuwbakken directeur Gorrit-Jan Blonk opende de dag samen met Ineke Zaal en ambassadrice Candy Dulfer in één van de theaters. Gorrit-Jan beloofde die dag met iedereen persoonlijk kennis te maken, en, zonder te hebben geturfd, lijkt dat grotendeels te zijn gelukt. De patiënten in rolstoel, in een grote cirkel onder plastic zeilen, en de anderen op de volle tribunes genoten van de openingsshow van zes dolfijnen.

Daarna waaierde iedereen uit. Speeltuin, aquaria, andere shows en terrasjes werden voor en na de goedverzorgde lunch druk bezocht. Dringen was het op het beautyplein waar nagelstylisten, kapsters, voetzoolreflextherapeuten, masseuses en schoonheidsspecialistes de gasten met veel liefde en warmte in de watten legden. Wat een sfeer daar! Opgetut en ontspannen konden de gasten vervolgens op de foto.

Goed bezochte informatiemarkt
Ook de informatiemarkt werd goed bezocht. Terwijl Gosse Huizinga, ALS, sfeermuziek verzorgde op de ‘Magic flute’, begeleid op gitaar, en ook nog jamde met Candy Dulfer, vonden velen daar nuttige informatie over spraakcomputers en –software, gespecialiseerde thuiszorg, lotgenotencontact via een forum en de patiëntenvereniging voor mensen met een spierziekte. Professor Leonard van den Berg en andere medewerkers van het ALS Centrum liepen ook rond en velen wilden hen graag even begroeten en spreken.

Bijzonder was dat de nabestaanden van Gerrit Groeneveld, de eerste patiënt van de nieuwe campagne, een cheque van 3000 euro overhandigden aan Gorrit-Jan en Candy.

Het was een topdag waar genieten voorop stond! Alle vrijwilligers, medewerkers van het Dolfinarium en de sponsor Hyundai BEDANKT voor deze onvergetelijke dag!

Bekijk de foto’s.