Onze jaarlijkse ALS Familiedag is een informele bijeenkomst voor ALS-, PSMA-, en PLS-patiënten en hun gezin. Op deze dag worden zij compleet in het zonnetje gezet.

Waarom deze dag?

Wij vinden het belangrijk dat patiënten en hun gezin een dag onbezorgd kunnen genieten en daarom organiseren wij de ALS Familiedag.

Terugblik ALS Familiedag 2023

Dit jaar vond de ALS Familiedag plaats op zondag 25 juni in het Openluchtmuseum in Arnhem en wat was het leuk. We startten de dag met een gezamenlijke opening waarbij Leonard van den Berg, hoofdonderzoeker ALS Centrum, iets vertelde over de status van het onderzoek naar ALS, PSMA en PLS. Ook onze directeur Limore en Nathalie, onderdeel van Team Patiëntencontact, kwamen aan het woord.

Daarna kon iedereen genieten van behandelingen op het beautyplein of een workshop of attractie in het openluchtmuseum. Dankzij een enthousiaste goochelaar en een prachtig muzikaal optreden van Ro. sloten we de dag op een leuke manier af. We hebben veel blije gezichten gezien en daar doen we het voor.

Bekijk de prachtige foto’s, gemaakt door Daan Kamphorst, of de video terugblik waarin onze Razende Reporter Joey je meeneemt naar deze bijzondere dag.

Foto’s ALS Familiedag 2023

Video terugblik ALS Familiedag 2023

Ben je na het bekijken van de foto’s en de video terugblik ook enthousiast? Meld je dan aan als patiënt bij onze stichting en ontvang de uitnodiging voor de ALS Familiedag 2024 direct in je (digitale) mailbox.

Aanmelden als patiënt bij Stichting ALS Nederland

De ALS Familiedag is toegankelijk voor alle patiënten, ongeacht of je bent aangemeld bij Stichting ALS Nederland. Als je je wel als patiënt bij ons aanmeldt, ontvang je onze speciale patiëntennieuwsbrief, onze maandelijkse nieuwsbrief en ons relatiemagazine ALSNU.

Meld je aan als patiënt

Eerdere edities

De ALS Familiedag is al jarenlang vast onderdeel van onze evenementenkalender. Een belangrijke dag, niet alleen voor de patiënten en hun naasten maar ook voor ons. Hieronder vind je foto’s en verslagen van eerdere edities (2014 – 2022).

Foto’s ALS Familiedag 2022
Wereld ALS Dag 2020
Wereld ALS Dag 2019
Foto’s Wereld ALS Dag 2018
Wereld ALS Dag 2017
Foto’s Wereld ALS Dag 2016
Foto’s Wereld ALS Dag 2015
Wereld ALS Dag 2014