Wereld ALS Dag 2019

Op 30 juni was het zover: Wereld ALS Dag! Dit jaar vond deze bijzondere dag plaats in Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo. Deze dag waren ALS-, PSMA-, en PLS-patiënten en hun gezinnen te gast en konden zij van verschillende activiteiten genieten. Zo waren er diverse optredens van onder andere onze ambassadrices O’G3NE en Candy Dulfer en van acrobaten duo Bencha. Ook konden de patiënten op de foto en een praatje maken met onze ambassadeurs Loek Peeters, Thomas Acda en Gerard Ekdom.

Einde ochtend werd er een presentatie gegeven door Prof. dr. Leonard van den Berg en Prof. dr. Anne Visser-Melly, zij vertelden over de huidige stand van zaken met betrekking tot onderzoek naar ALS.

Gedurende de dag was er uiteraard ook tijd om het park te verkennen, te genieten van de poffertjes, de ijsjes en nog een hele hoop ander lekkers. Ook konden de patiënten zich laten verwennen op het beautyplein door o.a. kappers, voetzoolreflextherapeuten en visagisten, die allen op vrijwillige basis aanwezig waren. Een mooi gebaar.

Rond de lunch werd de opbrengst van de Tour du ALS van 2019 bekend gemaakt. Een prachtig bedrag van €1.250.000 is er opgehaald en daar zijn wij ontzettend trots op!

Het doel was om alle patiënten in het zonnetje te zetten en hen een onvergetelijke dag te bezorgen. Toen wij aan het einde van de dag twee dikke duimen omhoog kregen van een patiënte die op deze wijze, zonder stem, haar waardering uitsprak, kon onze dag dan ook niet meer stuk. Veel dank aan alle aanwezigen en aan Blijdorp voor de goede organisatie, op naar volgend jaar!

Wereld ALS Dag 2019