Verslag Nabestaandendag 2019

Op dinsdag 12 februari vond de Nabestaandendag 2019 plaats in Het Arsenaal in Naarden-Vesting. De dag stond in het teken van het ophalen van herinneringen en begon met een welkomstwoord, gevolgd door een prachtig nummer gezongen door Sandra Coelers.

Gerdien Wolthaus Paauw, wiens moeder is overleden aan ALS, vertelde tijdens de presentatie over haar foto essay ‘Zul je met mij’, dat je niet kunt vluchten voor jouw verdriet. Dat je elkaar heel erg nodig hebt en ervaringen moet delen. In haar fotoproces en foto essay heeft zij herinneringen gebruikt om, via het creatieve proces van fotografie, tot verwerking van rouw te komen. Door bij de meest trieste herinnering een treffende, of mooie foto te maken, is ook het leven vieren en onze dierbare doden eren. Dit kwam in haar presentatie goed naar voren en sloot perfect aan bij het idee achter deze mooie dag.

Na de lunch leidde Monique Des Bouvrie iedereen rond in de ontwerpstudio, opgericht door haarzelf en haar man Jan des Bouvrie. Tevens was er de ruimte om het gesprek aan te gaan en meer ervaringen uit te wisselen. Het was een bijzondere dag die draaide om samenzijn. We hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien!

Lees hier het volledige verslag van deze Nabestaandendag en bekijk hier alle foto’s, met dank aan de fotograaf Johan Bergsma (https://www.bergsma-photography.com/).