Onze jaarlijkse Nabestaandendag is een informele bijeenkomst voor partners en familieleden van overleden ALS-, PSMA- en PLS-patiënten. Op deze dag is er de gelegenheid met andere nabestaanden in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen.

Nabestaandendag 2022

In 2022 vindt de Nabestaandendag plaats op woensdag 2 november in De Heeren van Montfoort. Meld je aan voor deze bijzondere dag via onderstaande oranje button.

Aanmelden Nabestaandendag 2022

Details en programma

Locatie: De Heeren van Montfoort (Montfoort, Utrecht)
Datum: woensdag 2 november, 2022
Voorlopige programma: 

10.30 uur: ontvangst met koffie/thee11.00 uur: welkomstwoord Anja Bramsen, relatiebeheerder nabestaanden
11.05 uur: presentatie Stichting ALS Nederland door Gorrit-Jan Blonk (directeur) en Frederique Kram (Manager Marketing, Communicatie & Fondsenwerving)11.20 uur: presentatie ALS patiëntenvereniging  11.30 uur: lezing11.50 – 12.00 uur: herdenkingsmoment met 1 minuut stilte, muzikaal intermezzo en uitleg middagprogramma
12.30 uur: lunch
13.30 uur: plenaire uitleg workshop
14.45 uur: pauze met hapje en drankje
15.15 uur: vervolg workshop
15.55 uur: afsluiting door Anja Bramsen
16.00 uur: gezamenlijke borrel

Bij voldoende interesse is er:

  • De mogelijkheid aan het einde van de dag een rondleiding te volgen door Montfoort onder begeleiding van een gids
  • De mogelijkheid te dineren en overnachten in de omgeving (beiden voor eigen rekening).

Wanneer er voldoende interesse is, zullen we bovenstaande organiseren. Het doorgeven van jouw interesse kan in het formulier waarmee je je aanmeldt voor de Nabestaandendag 2022.

Waarom deze dag?

Op deze informele bijeenkomst is er gelegenheid voor partners en familieleden van overleden ALS-, PSMA- en PLS-patiënten om met elkaar in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen. Wat zij hebben meegemaakt is niet altijd even goed uit te leggen aan iemand die dit niet van dichtbij heeft meegemaakt. Niet alleen het moeten aanzien hoe een dierbare langzaam aftakelt, maar ook het regelen van goede zorg, hulpmiddelen en niet in de laatste plaats het gevecht tegen de tijd. Daarom organiseren we deze Nabestaandendag, voor een stukje erkenning en herkenning van deze gevoelens.

Registreren als nabestaande

Als je bij ons geregistreerd bent als nabestaande, ontvang je automatisch een uitnodiging voor deze bijeenkomst. Ben je nog niet geregistreerd en wil je deze dag niet missen? Registreer je dan snel als nabestaande.

Registreren als nabestaande

Eerdere edities Nabestaandendag

Nabestaandendag 2021
Nabestaandendag 2020
Nabestaandendag 2019
Nabestaandendag 2017
Nabestaandendag 2016