Onze jaarlijkse Nabestaandendag is een informele bijeenkomst voor partners en familieleden van overleden ALS-, PSMA- en PLS-patiënten. Op deze dag is er de gelegenheid met andere nabestaanden in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen.

Waarom deze dag?

Op deze informele bijeenkomst is er gelegenheid voor partners en familieleden van overleden ALS-, PSMA- en PLS-patiënten om met elkaar in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen. Wat zij hebben meegemaakt is niet altijd even goed uit te leggen aan iemand die dit niet van dichtbij heeft meegemaakt. Niet alleen het moeten aanzien hoe een dierbare langzaam aftakelt, maar ook het regelen van goede zorg, hulpmiddelen en niet in de laatste plaats het gevecht tegen de tijd. Daarom organiseren we deze Nabestaandendag, voor een stukje erkenning en herkenning van deze gevoelens.

Nabestaandendag 2023 verplaatst

In verband met (de voorbereidingen voor) het evenement 3FM Serious Request hebben wij besloten de Nabestaandendag te verplaatsen naar 21 maart 2024. Hierdoor kunnen wij deze dag alle aandacht geven die het verdient. Heb je in de tussentijd vragen of behoefte aan (lotgenoten)contact? Onze relatiebeheerder Nabestaandencontact Anja Bramsen staat je graag te woord! 

Meer over 3FM Serious Request

We zijn megatrots! 3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. In de week voor kerst betreden 3FM-dj’s het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Hier zetten zij zich van 18 t/m 24 december samen met heel Nederland in voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Kom jij ook in actie? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Registeren als nabestaande

De mensen die zich hebben geregistreerd als nabestaande bij onze stichting, ontvangen automatisch een uitnodiging voor de Nabestaandendag 2024. Zeker weten dat je deze uitnodiging niet mist? Klik op onderstaande button en registreer je snel en eenvoudig.

Registreren als nabestaande

Korte terugblik Nabestaandendag 2022

De Nabestaandendag 2022 was een groot succes. Maar liefst 66 nabestaanden (partners, familieleden en introducees) namen deel aan deze bijzondere dag, van jong tot oud. De mooie locatie, verschillende sprekers, het muzikale intermezzo en de workshop maakten het een dag om nooit te vergeten.

Bekijk de aftermovie

In het bijzonder willen we onze dank uitspreken naar:

  • De aanwezigen voor jullie komst
  • Restaurant De Heeren van Montfoort voor het verzorgen van deze dag
  • Annemieke Hillen (Rouw- en Levenscounceling) voor de mooie lezing en workshop
  • Zangeres Elien Zingt en pianist Dennis de Bruijn voor de prachtige muziek

Voorgelezen gedichten
Op de Nabestaandendag zijn er twee gedichten voorgelezen: ‘Ik rouw van jouw’ voorgelezen door Annemieke Hillen, van De Gedichtentuin, en ‘Momentum’, voorgelezen door Frederique Kram, van Sascha Groen.

Ik rouw van jou
Momentum

De foto’s en video van de Nabestaandendag 2022 volgen snel. Houd onze website en Social Media in de gaten.

Ritueel volle maan

Tijdens de Nabestaandendag maakten de deelnemers herinneringsdoosjes onder leiding van Annemieke. Ze hadden de optie het doosje te bewaren of deze, na een ritueel voor Moeder Aarde, bij volle maan aan het vuur te geven. Dinsdag 8 november heeft Annemieke dit ritueel volbracht voor de nabestaanden die laatstgenoemde optie kozen.