Onze jaarlijkse Nabestaandendag is een informele bijeenkomst voor partners en familieleden van overleden ALS-, PSMA- en PLS-patiënten. Op deze dag is er de gelegenheid met andere nabestaanden in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen.

Nabestaandendag 2023

De Nabestaandendag 2023 is nog niet gepland. Als eerste op de hoogte zijn van deze bijzondere dag en een uitnodiging direct in je inbox ontvangen? Registreer je als nabestaande.

Registreren als nabestaande

Korte terugblik Nabestaandendag 2022

De Nabestaandendag 2022 was een groot succes. Maar liefst 66 nabestaanden (partners, familieleden en introducees) namen deel aan deze bijzondere dag, van jong tot oud. De mooie locatie, verschillende sprekers, het muzikale intermezzo en de workshop maakten het een dag om nooit te vergeten.

Bekijk de aftermovie

In het bijzonder willen we onze dank uitspreken naar:

  • De aanwezigen voor jullie komst
  • Restaurant De Heeren van Montfoort voor het verzorgen van deze dag
  • Annemieke Hillen (Rouw- en Levenscounceling) voor de mooie lezing en workshop
  • Zangeres Elien Zingt en pianist Dennis de Bruijn voor de prachtige muziek

Voorgelezen gedichten
Op de Nabestaandendag zijn er twee gedichten voorgelezen: ‘Ik rouw van jouw’ voorgelezen door Annemieke Hillen, van De Gedichtentuin, en ‘Momentum’, voorgelezen door Frederique Kram, van Sascha Groen.

Ik rouw van jou
Momentum

De foto’s en video van de Nabestaandendag 2022 volgen snel. Houd onze website en Social Media in de gaten.

Ritueel volle maan

Tijdens de Nabestaandendag maakten de deelnemers herinneringsdoosjes onder leiding van Annemieke. Ze hadden de optie het doosje te bewaren of deze, na een ritueel voor Moeder Aarde, bij volle maan aan het vuur te geven. Dinsdag 8 november heeft Annemieke dit ritueel volbracht voor de nabestaanden die laatstgenoemde optie kozen.

Waarom deze dag?

Op deze informele bijeenkomst is er gelegenheid voor partners en familieleden van overleden ALS-, PSMA- en PLS-patiënten om met elkaar in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen. Wat zij hebben meegemaakt is niet altijd even goed uit te leggen aan iemand die dit niet van dichtbij heeft meegemaakt. Niet alleen het moeten aanzien hoe een dierbare langzaam aftakelt, maar ook het regelen van goede zorg, hulpmiddelen en niet in de laatste plaats het gevecht tegen de tijd. Daarom organiseren we deze Nabestaandendag, voor een stukje erkenning en herkenning van deze gevoelens.

Registreren als nabestaande

Als je bij ons geregistreerd bent als nabestaande, ontvang je automatisch een uitnodiging voor deze bijeenkomst. Ben je nog niet geregistreerd en wil je deze dag volgend jaar (2023) niet missen? Registreer je dan snel als nabestaande.

Registreren als nabestaande

Eerdere edities Nabestaandendag

Nabestaandendag 2021
Nabestaandendag 2020
Nabestaandendag 2019
Nabestaandendag 2017
Nabestaandendag 2016