De jonge, talentvolle autocoureur in de Formule series, Meindert van Buuren jr. is vanaf 2017 ambassadeur van Stichting ALS Nederland. Op 13 augustus 2014 was autocoureur Meindert van Buuren Junior de eerste die in Nederland in het kader van de beroemde Ice Bucket Challenge werd uitgedaagd een bak ijswater over zichzelf heen te gooien.

Van Buuren kwam door de Ice Bucket Challenge voor het eerst in contact met ALS en Stichting ALS Nederland. Door bemiddeling van ALS-vrijwilligster Nathalie Peters werd Van Buuren door de Canadese acteur Drew Seeley uitgedaagd om een bak ijswater over zichzelf heen te gooien. Van Buuren nomineerde op zijn beurt Professor Dr. Leonard van den Berg (ALS Centrum), Beau van Ervan Dorens en de directeur van Stichting ALS Nederland Gorrit-Jan Blonk. Hiermee was de Ice Bucket Challenge ook in Nederland een feit. Deze werd een enorm succes en leverde naast het vergroten van de naamsbekendheid van ALS ook nog eens 2 miljoen euro in Nederland op.

Deelname Amsterdam City Swim

Vanaf dag één was Van Buuren zeer begaan met ALS en de patiënten. Hij nam in 2015 en 2016 o.a. deel aan de Amsterdam City Swim. Toen de vader van een goede vriend van hem ook nog eens gediagnosticeerd werd met deze ongeneeslijke ziekte, werd het voor hem duidelijk: hij moest en zou zich structureel meer gaan inzetten. Dit doet hij door vandaag toe te treden als ambassadeur van Stichting ALS Nederland. Naast Candy Dulfer, Gerard Ekdom en O’G3NE telt de stichting vanaf heden dus vier ambassadeurs.

Machteloos

Meindert van Buuren: “Machteloos toezien hoe iemand, die nog volop in de kracht is van zijn leven, achteruit gaat, is vreselijk. Daarom wil ik deze machteloosheid proberen om te zetten strijdbaar zijn en Stichting ALS Nederland helpen bij haar missie om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek en aandacht te vragen voor deze ziekte”.

Gorrit-Jan Blonk, directeur: “Wij zijn ongelooflijk trots dat deze jonge sportman zich zo op diverse fronten in gaat zetten voor ALS. Ik geloof heel sterk in kracht door samenwerking. Als we alle handen ineenslaan, moeten we ALS toch eens gaan verslaan”.