Twee collega’s die de diagnose ALS krijgen. Het hakte er bij de collega’s van Hunter Douglas flink in. Het bedrijf kwam direct in actie. Met een resultaat van ruim 36.000 euro tot gevolg.

Paul van den Heuvel, productiecoördinator Heartfelt-plafondsystemen bij Hunter Douglas, herinnert zich dat ene hardlooprondje met collega en goede vriend Ed nog goed. Ze hadden het over collega Terry die de diagnose ALS had gekregen. “Ed vroeg me welke symptomen Terry had”, vertelt Paul. “Nadat ik hem vertelde wat ik daarover wist zei hij: ik denk dat ik het ook heb. En inderdaad, een maand later kreeg ook hij de diagnose ALS. Dan stort je wereld in.”

Meest oneerlijke ziekte

Paul werkt al sinds jaar en dag bij Hunter Douglas, de marktleider in raambekleding. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel dat zijn twee collega’s de diagnose ALS kregen. Paul: “Beiden waren op en top sportmensen die gezond leefden. Toen Ed de diagnose kreeg waren we aan het voorbereiden voor Roparun en zouden we de Mont Ventoux gaan fietsen voor KiKa. ALS is de meest oneerlijke ziekte die ik ken. Je kunt er niets tegen doen. Geld is keihard nodig om een oplossing te vinden.”

Hele toffe mensen

Het team van Hunter Douglas kwam in actie. Met onder meer een sponsorloop op eigen terrein haalde het bedrijf in oktober 2021 ruim 36.000 euro op. Het contact met Stichting ALS Nederland omschrijft Paul als zeer positief: “Het contact verliep perfect. Ik heb nog nooit contact gehad met mensen die zich met zoveel liefde en energie inzetten voor een stichting. Het zijn hele toffe mensen. Directeur Gorrit-Jan was aanwezig bij het evenement. Fantastisch!”

Paul van den Heuvel
Projectcoördinator Hunter Douglas
“Terry is afgelopen december overleden. Maar ik hoop dat Ed deze dag nog mee gaat maken. We blijven net zo lang doorgaan tot de oplossing er is.”
Een stukje van de puzzel

Als dank voor de enorme opbrengst ontving Hunter Douglas een uniek houten puzzelstuk van Stichting ALS Nederland. Dankzij hun inzet ligt er weer een stukje van de ALS-puzzel op tafel. Een puzzel die, wanneer de oplossing voor ALS gevonden wordt, op het Malieveld gelegd zal worden. Paul: “Een medaille is leuk om te krijgen. Daar doe je het voor als sporter. Maar dit puzzelstuk heeft veel meer emotionele waarde. Het is een aandenken aan Ed en Terry. Maar zodra ik ‘m op het Malieveld kan neerleggen, dan doe ik dat.”

Opnieuw in actie

Ook dit jaar komt Hunter Douglas in actie voor Stichting ALS Nederland. “Samen in actie komen is een vorm van teambuilding”, zegt Paul. “En beter dan skippyballen in Noordwijk toch?” Hij kijkt uit naar de dag dat de puzzel daadwerkelijk gelegd zal worden. “Terry is afgelopen december overleden. Maar ik hoop dat Ed deze dag nog mee gaat maken. We blijven net zo lang doorgaan tot de oplossing er is.”

Word met jouw bedrijf onderdeel van de oplossing voor ALS! Kom in actie, haal minimaal 1.500 euro op en ontvang een uniek houten puzzelstuk.