Larah de Groot komt samen met haar collega’s van Julius Clinical in actie door mee te doen aan de ALS Sunrise Walk. In 2023 deden ze voor het eerst mee en dit jaar lopen ze met 30 collega’s de zonsopgang tegemoet. Vorig jaar kwam voor Larah ALS opeens heel dichtbij, omdat een goede vriend van haar de diagnose ALS kreeg. “Dat er geen behandeling beschikbaar is, voelt zo machteloos. Door mee te lopen zetten wij machteloosheid om in iets positiefs.”

Onderzoek naar ALS

Julius Clinical draagt bij aan ALS-geneesmiddelenonderzoek. “Naast ons werk op het gebied van klinisch geneesmiddelenonderzoek in ALS, willen we ook op een andere manier bijdragen aan onderzoek naar ALS. We lopen voor alle mensen die leven met ALS, PSMA en PLS en dagelijks de verschrikkelijke gevolgen van deze ziekte trotseren, patiënten en naasten.”

Goede vriend Frank

Afgelopen jaar kwam voor Larah ALS opeens heel dichtbij, want goede vriend Frank kreeg op zijn 41e de diagnose ALS. Vrij snel daarna werd Frank uitgenodigd om bij Julius Clinical over zijn leven met ALS te vertellen. Op die manier konden Larah en haar collega’s meer inzicht krijgen in de ziekte vanuit het perspectief van een patiënt. “Dat er voor Frank en vele anderen nog geen behandeling beschikbaar is en zij niet beter zullen worden, voelt ontzettend machteloos. Zijn verhaal maakte op veel collega’s diepe indruk. Zolang er geen behandeling is, is meer onderzoek nodig. En daar is veel geld voor nodig. Dat begrijpen wij bij Julius Clinical goed.”

Larah de Groot
Medewerker Julius Clinical
“Dat er geen behandeling beschikbaar is, voelt zo machteloos. Door mee te lopen zetten wij machteloosheid om in iets positiefs.”

De laatste 5 kilometer

In 2023 meldde Larah last-minute een team aan. Samen liepen zij de zonsopgang tegemoet. Het wandelen van de ALS Sunrise Walk was een unieke ervaring voor hen: “In de nacht door de binnenstad van Utrecht lopen heeft iets magisch. Zeker de laatste 5 kilometer en finish zijn ons bijgebleven. Dan zie je dat er onder de deelnemers ook mensen met de ziekte ALS, PSMA en PLS zijn en krijgt de ziekte een gezicht. En wordt het duidelijk waarvoor je aan het lopen bent. Je ziet en voelt de emoties van deelnemers, familie en vrienden. Het van dichtbij zien wat de ziekte ALS betekent voor deze mensen, zet dingen in het leven in perspectief. Een waardevolle levensles.”

Samen in actie komen

Dit jaar hebben meer dan 30 collega’s zich aangemeld voor Team When.ALS.Trials.Matter. Met collega’s in actie komen voor een goed doel schept een diepere band met je collega’s: “Je krijgt als collega’s de kans om elkaar op een unieke manier beter te leren kennen. Onderweg is er namelijk genoeg tijd om het over van alles en nog wat te hebben. Nu zoveel collega’s kennisgemaakt hebben met Frank en meer weten over ALS, verwacht ik dat dit jaar de ALS Sunrise Walk een nog diepere indruk zal maken. Samen zetten we ALS in het licht en gaan we de strijd aan tegen ALS!” 

Wandel net als Julius Clinical in de nacht van 1 op 2 maart mee met de ALS Sunrise Walk. Samen met duizenden anderen lopen we de zonsopgang tegemoet en zetten we ALS in het licht. Meer informatie of direct aanmelden? Klik hier. Wil jij Larah en haar collega’s steunen in hun strijd tegen ALS? Doneer dan via hun actiepagina.