Martien (61 jaar) loopt in juli voor de vijfde keer de Nijmeegse 4daagse. Dit jaar zet hij zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. De situatie van zijn broer Michiel, die in 2021 de diagnose ALS kreeg en twee jaar later hieraan overleed, motiveert hem hierin.
 
Martien vertelt: “Mijn broer Michiel kreeg in 2021 de diagnose ALS. Ondanks de dreun die hij kreeg, is hij niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft hij zijn kennis ingezet voor ALS. Michiel was zich ervan bewust dat veel van wat hij zou doen niet meer voor zichzelf zou zijn. Desondanks wilde hij eraan bijdragen om ooit van ALS een behandelbare ziekte te maken en om de patiënten daar waar mogelijk een waardevoller leven te geven. Helaas liet zijn lichaam hem steeds meer in de steek en is hij in november afgelopen jaar overleden.”

Martien Scheeren
Verloor zijn broer Michiel aan ALS
Michiel was zich ervan bewust dat veel van wat hij zou doen niet meer voor zichzelf zou zijn. Desondanks wilde hij eraan bijdragen om ooit van ALS een behandelbare ziekte te maken en om de patiënten daar waar mogelijk een waardevoller leven te geven.

Voortzetten van zijn werk  
De daadkrachtige instelling van zijn broer motiveerde Martien om zich ook in te zetten voor Stichting ALS Nederland: “Samen met mijn zus Willemijn zet ik me als vrijwilliger in tijdens evenementen zoals 3FM Serious Request en de ALS Sunrise Walk. Met mijn deelname aan de 4daagse onder de noemer ‘Samen trekken wij ten strijde tegen ALS’ hoop ik ook een financiële bijdrage te kunnen leveren. Daarnaast deel ik mijn actie via social media waarmee ik hoop dat er meer bekendheid komt over ALS. Op deze manieren probeer ik een klein deel van wat mijn broer deed voort te zetten.”

Een vertrouwd evenement
En waarom dan de Nijmeegse 4daagse? “Wandelen vind ik leuk. Oorspronkelijk kom ik uit Nijmegen en de 4Daagse is mij niet onbekend, aangezien ik hem al vier keer eerder heb gelopen. Bij elkaar opgeteld een makkelijke keuze.” Het streefbedrag van Martien is €1.500 en momenteel staat de teller al op €945. “Ik hoop zoveel mogelijk geld binnen te halen waarbij elke euro er één is”, aldus Martien.

Wandelprestatie
De Nijmeegse 4daagse is een serieuze wandelprestatie. Daarom is Martien nu al volop bezig met de voorbereidingen: “Om de week wandel ik twee etappes van het Pieterpad. Het is misschien niet de meest ideale 4daagse trainingsroute omdat het meer onverharde grond is, maar je loopt op deze manier wel de nodige kilometers.”

Help Martien zijn streefbedrag van €1.500,- te bereiken! Doneer via zijn actiepagina. En heb jij ook een deelnamebewijs bemachtigd voor de 4Daagse? Sluit je dan aan bij de lopers voor Stichting ALS Nederland. Meld je aan via de website Vierdaagse Sponsorloop.