3FM Serious Request komt deze 20e editie in actie voor Stichting ALS Nederland. Dat maakten 3FM dj’s Rob Janssen en Wijnand Speelman zojuist bekend in Rob & Wijnand en de Ochtendshow. Daarnaast werd onthuld dat het Glazen Huis dit jaar in de oudste stad van Nederland staat; op de Grote Markt in Nijmegen. Traditiegetrouw voert 3FM in de week voor kerst actie voor het goede doel en zetten de dj’s zich samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen, dit jaar voor ALS-patiënten. 

‘Zorgen dat ALS geen dodelijke ziekte meer is’

Menno Boer, zendermanager NPO 3FM: “Met 3FM Serious Request willen we Nederland verbinden, maar bovenal in beweging brengen, ALS is een van de weinige dodelijke ziektes. Er is geld nodig voor onderzoek, maar ook voor hulpmiddelen om mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid te geven. Samen met heel Nederland maken we ons sterk om die patienten en hun families te helpen en hopelijk het onderzoek juist nu dat zetje te geven zodat ALS geen dodelijke ziekte meer is. Met het gastvrije Nijmegen, de oudste stad van Nederland, hebben we een prachtig decor om eind december het Glazen Huis te laten schitteren. Prachtige verhalen, kom-in-acties, live muziek van de beste artiesten: dit wordt een unieke editie waarbij we hopen dat heel Nederland samen met ons in beweging komt voor Stichting ALS Nederland.”

‘Geen tijd te verliezen’

Limore Noach, directeur Stichting ALS Nederland: “Het is fantastisch dat we zijn verkozen als het goede doel voor 3FM Serious Request 2023! Het geld dat dit mooie evenement oplevert is keihard nodig voor onderzoek. Dankzij recente (technologische) ontwikkelingen hebben we de hoop dat ALS in de nabije toekomst een behandelbare ziekte wordt, in plaats van een doodvonnis. Daarnaast steunen we projecten voor optimale zorg en hulpmiddelen. Want voor mensen die de diagnose ALS krijgen, gaat het niet alleen om overleven maar ook om de kwaliteit van leven. Het is nu tijd om door te pakken en onderzoek naar ALS flink op te schalen. Geen tijd te verliezen!”

Kom in de week van 17 tot en met 24 december ook in actie voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Jouw hulp is hard nodig!

Meer informatie over 3FM Serious Request vind je op 3fm.nl/seriousrequest.