Het zit erop: Amsterdam City Swim 2023. En wat was het een groot succes! Het zwemevenement  was volledig uitverkocht; maar liefst 2.652 deelnemers sprongen de Amsterdamse Grachten in en haalden samen ruim €1.750.000 op. 

Zondag 3 september, een mooie, zonnige dag en veel mensen op de been. Niet alleen de deelnemers stonden te trappelen, ook de mensen langs de kant, de vrijwilligers én de organisatie. Het startschot werd gegeven op het Marineterrein waarna de kinderen als eerste te water gingen. In de middag volgden de volwassenen in de verschillende waves. Bijzonder hoe ook dit jaar elke wave weer werd aangevoerd door een patiënt. Na binnenkomst van alle deelnemers werd er groot feest gevierd onder muzikale leiding van onze ambassadeurs O’G3NE. En met een reden! Vanwege de grootse sportieve prestatie én het fantastische bedrag op de teller.

De dag stond in het teken van ALS-, PSMA en PLS-patiënten en hun naasten. Om geld op te halen voor onderzoek naar deze ziekten en hulpmiddelen voor patiënten. En daarin zijn we ruimschoots geslaagd.

Heel veel dank aan alle deelnemers, donateurs, vrijwilligers, patiënten, naasten, nabestaanden, sponsoren, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, KNRM en natuurlijk aan de organisatie D&B Eventmarketing. Zonder jullie is de Amsterdam City Swim niet mogelijk.

Volgend jaar bij zijn?

Denk jij nu; ‘daar wil ik volgend jaar ook bij zijn?’. Houd de website en socials van de Amsterdam City Swim in de gaten en koop als eerste jouw zwemticket!