Maak kennis met Zoë. Zoë is net 34 geworden, begin 2022 kreeg zij de diagnose ALS. Nét nadat ze moeder werd van haar eerste kind.  

Zoë weet dat ze niet lang zal leven maar zit niet bij de pakken neer. Ze maakt een feestje van het leven en geniet van leuke dingen doen met de mensen die dicht bij haar staan. Ook zet ze zich op verschillende manieren in voor de strijd tegen ALS. Zo is ze het gezicht van 3FM Serious Request en zie je haar vanaf 1 december op tv met deze prachtige spot.

Kans op doorbraak groter dan ooit
Hierin bedankt ze jou alvast voor je steun. En die is zo belangrijk. Juist nu. Want de kans op een doorbraak in onderzoek naar ALS is groter dan ooit. Dankzij recente (technologische) ontwikkelingen, kan de ziekte ALS in het laboratorium worden nagebootst. Hierdoor kunnen medicijnen op grotere schaal worden getest. Een betrouwbaardere en snellere manier om vast te stellen of deze medicijnen werken voor mensen met ALS. Zo is voor een heel specifieke vorm van ALS al een werkend medicijn gevonden. Dit is voor de onderzoekers het bewijs dat ALS een behandelbare ziekte is en dat geeft hoop.
 

Tijd om door te pakken
Nu is het tijd om door te pakken. Om onderzoek naar deze dodelijke zenuw-/spierziekte op te schalen en hulpmiddelen voor patiënten mogelijk te maken. Want wanneer je de diagnose ALS krijgt, weet je één ding zeker: lang zal je niet leven en de tijd die je nog hebt met je dierbaren is kostbaar. Dus kom in actie voor ALS, PSMA en PLS tijdens 3FM Serious Request of doneer direct. 

Geen tijd te verliezen. 

Kom in actie

Doneer direct