Dit jaar komt 3FM Serious Request in actie voor Stichting ALS Nederland. Het Glazen Huis staat van 17 tot en met 24 december op de Grote Markt in Nijmegen om aandacht te vragen voor de dodelijke ziekte ALS. Ook Stichting ALS Nederland zelf komt in actie en wel met ‘Lock me out!’. Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland, doet de aftrap van de actie. Zij laat zich opsluiten door Wilco van Schaik, directeur van voetbalclub N.E.C., in het Goffertstadion te Nijmegen.

‘A night at Goffertstadion Nijmegen’
Limore Noach bivakkeert samen met collega Nathalie Witjes – Peters, die zelf haar vader verloor aan ALS, in een wel heel bijzondere locatie, namelijk in de spelerstunnel van het Goffertstadion, de thuisbasis van voetbalclub N.E.C. Het doel is om donaties op te halen zodat ze weer bevrijd kunnen worden. De opbrengst gaat naar 3FM Serious Request en is bestemd voor het onderzoek naar ALS, en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ook gaat geld naar hulpmiddelen voor mensen met ALS, PSMA en PLS om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Opsluiting in een 15 meter diep onderwaterhuis
Limore Noach: “In navolging van onze Lock me out! – actie zijn er al verschillende andere acties bedacht.” Zo sluit Bram Emmerzaal (ALS patiënt) een team van leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ondersteuners op in Basisschool Marang, de school van zijn twee kinderen, en sluit Duikteam De Kaaiman zich op in een “glazen” onderwaterhuis in recreatieplas de Berendonck op 15 meter diepte.

Lock me out!
Stichting ALS Nederland roept ook jou op om een eigen Lock me out! – actie te starten. Sluit jezelf, net als de dj’s van 3FM, op in een opmerkelijke locatie naar keuze. Denk aan je school, werkplek, sportclub, bioscoop, kerk of bibliotheek. Dit kan alleen of samen met collega’s, vrienden of jouw sportteam. Het doel is om zoveel mogelijk donaties op te halen, zodat jij weer bevrijd kunt worden. Limore geeft aan: “We vinden het geweldig dat mensen een eigen ‘Lock me out!’ starten. Hoe bijzonder en leuk is het om je samen met collega’s, vrienden of jouw sportteam op te sluiten op een opmerkelijke locatie? En dan is het ook nog eens voor een heel goed doel.”