In aanloop naar 3FM Serious Request 2023 zijn er veel NPO-programma’s in het teken van het Glazen Huis te zien. Daarnaast kan je in de week van het Glazen Huis live meekijken vanuit huis. We zijn heel blij met deze aandacht! Hoe meer aandacht voor 3FM Serious Request, hoe meer aandacht voor ALS. Ga jij ook kijken? In dit bericht staan alle programma’s op een rij.

Kom alvast in de stemming
Een aantal programma’s starten al eerder dan de week van het Glazen Huis. Speciaal voor de liefhebbers waar 3FM Serious Request niet vroeg genoeg voor kan beginnen.

 • Serious Christmas
  Serious Christmas telt af naar kerst. In een volledig uitgedoste kersthut strijden achttien bekende Nederlanders, waaronder Trijntje Oosterhuis en Ferry Doedens, tegen elkaar in grappige kerst challenges. Elke aflevering valt één van hen af, totdat de ultieme KERSTSTER gekroond wordt. Te zien vanaf woensdag 6 t/m zaterdag 23 december om 22.00 uur op NPO 3.

 

 • Kinderen voor Kinderen: In Actie
  In dit programma reizen de kinderen van het koor samen met presentator Raïsha Zeegelaar door heel Nederland. Ze komen iedere week in actie voor kinderen die hulp nodig hebben. Zo regelen ze voor het gezin van Bibi een fantastische dag. De vader van Bibi heeft ALS. Het gezin van Bibi heeft het hier soms moeilijk mee, en daarom wil Bibi graag een onvergetelijke herinnering met ze maken. Te zien op zaterdag 16 december om 09.00 uur op NPO Zapp.

 

 • Podcast Glazen Huisgenoten
  De Glazen Huis-dj’s kunnen niet wachten om te beginnen en daarom gaan ze in aanloop naar 3FM Serious Request met elkaar in gesprek als ‘Glazen Huisgenoten’. In de gloednieuwe podcast bespreken Barend, Sophie en Wijnand iedere week een thema, met in de eerste week hun smartphonegebruik tijdens 3FM Serious Request. Voor het eerst dit jaar mogen de dj’s geen telefoon gebruiken in het huis. Te beluisteren via NPO Luister en 3FM.nl.

 

Volg 3FM Serious Request in de week van het Glazen Huis
Wil jij helemaal niets missen? In de week van het Glazen Huis is alles van 3FM Serious Request live te volgen via NPO Start en NPO 1 extra. Daarnaast zijn er talloze momenten waarop je updates kan zien. Zie hieronder een overzicht.

 • 3FM Serious Request: De Opening
  Tijdens deze live opening van Serious Request 2023 worden de 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman opgesloten in het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Maar voor het zo ver is worden zij onder begeleiding van Annefleur Schipper en Vera Siemons klaargestoomd voor een week vol acties, radio maken, optredens, gasten en zo veel mogelijk geld inzamelen voor Stichting ALS Nederland. Te zien op zondag 17 december om 19.40 uur op NPO 3.

 

 • 3FM Serious Request: Update
  De 3FM-dj’s zetten zich een week lang in om zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. In deze updates vanaf de Grote Markt in Nijmegen. vraagt Rob Janssen de dj’s in het Glazen Huis naar hun hoogte- en dieptepunten, komen BN’ers langs met veilingitems en zie je hoe heel Nederland in actie komt. Te zien vanaf maandag 18 t/m zondag 24 december op verschillende tijden op NPO 1.

 

 • 3FM Serious Request: De Tussenstand
  Wat heeft de actie tot nu toe opgeleverd? In deze uitzending gepresenteerd door Rob Jansen wordt de tussenstand van 3FM Serious Request bijgehouden.Te zien vanaf maandag 18 t/m zondag 23 december om 19.50 uur en 24 december om 14.50 uur op NPO 1.

 

 • 3FM Serious Request: Avondgasten
  Tijdens de 3FM Serious Request week stomen Annefleur Schipper en Vera Siemons in hun eigen ‘Starwash’ dagelijks live de gasten klaar voor hun bezoek aan het Glazen Huis in Nijmegen. Verwacht tien minuten vol leuke weetjes, muziek, een snelle terugblik, een pittige quiz en nog veel meer. Te zien op maandag 18, dinsdag 19, donderdag 21 en vrijdag 22 december om 19.25 uur en zaterdag 23 december om 20.25 uur op NPO 3.

 

 • 3FM Serious Request: Een Huis Vol Glazen
  De meest sympathieke omroep van Nederland ondersteunt 3FM Serious Request vanuit ‘Een Huis Vol Glazen’. Elke avond ontvangt 3FM-dj Nellie Benner artiesten, BN’ers en gulle gevers in het bruisende café. Rutger Castricum, Filemon Wesselink, Mark Baanders en PowNews-verslaggevers doen verslag en zetten zich in om geld op te halen. Te zien vanaf maandag 18 t/m zaterdag 23 december om 23.20 uur op NPO 3.

 

 • Het Klokhuis: Mijn Vader Heeft ALS
  Igor is de vader van Kaat, Mink en Fedor en hij heeft ALS. Klokhuis-presentatrice Janouk Kelderman bezoekt het gezin. Hoe is het om hiermee te leven en hoe doe je dat als je vader deze dodelijke ziekte heeft? Marion Sommers-Spijkerman heeft hier onderzoek naar gedaan en ontwikkelde informatie speciaal voor kinderen om praten over ALS makkelijker te maken. Te zien op vrijdag 22 december om 18.45 uur op NPO Zapp.

 

 • 3FM Serious Request: De Finale
  Tijdens deze live afsluiting van Serious Request 2023 zullen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman het Glazen Huis verlaten. Na een week vol bijzondere acties en non-stop radio maken zal op deze kerstavond het eindbedrag voor Stichting ALS Nederland bekend worden gemaakt. Voordat de dj’s het huis verlaten, kijken Annefleur Schipper en Vera Siemons samen met bekende gasten terug op een week vol acties, optredens en bijzonderheden. Te zien op zondag 24 december om 19.40 uur op NPO 3.

3FM Serious Request
Meer informatie over 3FM Serious Request vind je op www.als.nl/3fm-serious-request